Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 06Delta

Apple har släppt WatchOS 2

De försenade men efterlängtade funktionerna är äntligen här

Skrivet av / 2015-09-21 - 21:54
Apple har släppt WatchOS 2

I förra veckan släpptes iOS 9 och samtidigt skulle vi ha fått den första uppdateringen till Apple Watch. Men ett envist fel i operativsystemet gjorde att Apple fick skjuta på lanseringen. Men idag är den äntligen släppt.

uppdatering

Här är de 10 viktigaste nyheterna:

1. Appar kan nu köras direkt i klockan istället för att bara hämta data från appar i din iPhone, vilket gör dem mycket snabbare. Dessutom får de tillgång till pulsmätaren, accelerometern, mikrofonen, vridknappen, vibrationen samt har möjlighet att spela upp ljud och video.

start exercise

2. Du kan be Siri göra saker som att starta träning, be om vägbeskrivning, svara på mejl, visa information från appar och starta Facetime Audio samtal.

3. Nya urtavlor med timelapse-video, ditt eget foto eller slumpvisa foton från ett album.

4. Appar kan nu visa kortfattad information direkt på urtavlan. Det öppnar upp möjligheter för viktiga nyhetsrubriker, sportresultat eller påminnelser.

time travel

5. Tidsresor. Det är bara att vrida på knappen för att se missade händelser eller gå framåt i tiden för att se fler kommande möten.

6. Man kan nu välja träningsaktiviteter från tredjeparts-appar och resultatet räknas in i dagens aktivitetsmål.

7. Dela med dig av dina framsteg, antingen det är aktivitetsmål eller belöningar du fått.

8. Du kan ha fler vänner lätt tillgängliga genom att lägga till grupper i snabbvalet. Man kan även svara på mejl och ta Facetime Audio samtal direkt i klockan.

Apple Watch Nightstand Mode

9. När du sätter klockan på laddning fungerar den som väckarklocka. Urtavlan vrider sig om klockan ligger på sidan och du kan använda knapparna för att stänga av larmet eller sova lite till.

10. Mindre behov av mobilen. Klockan kan ansluta till kända Wifi-nätverk så att du kan använda Siri och skicka meddelanden.

En annan välkommen nyhet är bättre säkerhet så att ingen kan para klockan med en ny iPhone om den blivit stulen. Dessutom har klockan fått stöd för HomeKit så att man ska kunna styra sina prylar om man har ett ”smart hem”.

För att uppdatera din klocka, sätt den på laddning. Starta Apple Watch appen på din iPhone. Gå in under Allmänt, välj Programuppdatering och sedan Hämta och Installera.

Läs mer om watchOS 2

Läs vårt test av Apple Watch

Så här såg det ut när Apple Watch visades upp för första gången

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen