Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Anpassa ditt gaming-ljudkort

Nej, det heter inte Pure Edition för att RGB-ljuset är bortplockat på Sound BlasterX AE-5 Plus. Tvärtom, här är det ljus på alla håll och kanter!

Av / 2020-05-26 - 16:38
Anpassa ditt gaming-ljudkort

Nya ljudkortet Sound BlasterX AE-5 Plus har fått tilltalsnamnet Pure Edition eftersom själva ljudkortet är vitt i stället för svart. Det har också fått fyra rader med RGB lysdioder så att spelare att vara kreativa när det gäller att välja färg. Ljuset har ett spektrum med 16,8 miljoner olika färgnyanser, så ljudkortet heter med andra ord inte Pure för att Sound Blaster har tonat ner ljuseffekterna.

Ljud

När det gäller ljud är kortet identiskt med Sound BlasterX AE-5 Plus. Det betyder stöd för både Dolby Digital Live- och DTS Connect-kodning. 5.1-surroundljud stöds, samt virtuellt 7.1-surroundljud för hörlurar.

Läs också Krökt gaming-skärm till rätt pris Säg hejdå till Full-HD. Det kostar så lite att få maximal bekvämlighet att det inte lönar sig att låta bli.

Den inbyggda hörlursförstärkaren fungerar med impedanser från 16 till 600 ohm och klarar upplösningar upp till 384 kHz.

Anslutningar

Som anslutningar hittar vi en optisk utgång (Toslink); 3,5 mm stereo för front; 3,5 mm för bak samt 3,5 mm för center/subwoofer. Och dessutom en 3,5 mm mikrofon/linjeingång.

Den senaste Sound Blaster Command-programvaran finns också på plats och pressmeddelandet skryter om ”ett extra användarvänligt gränssnitt och problemfria anpassningsalternativ”.

Pris

Sound BlasterX AE-5 Plus Pure Edition kostar 190 euro på creative.com, vilket är 30 euro mer än den vanliga Plus-utgåvan som har liknande prestanda.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

0
Rulla till toppen