Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Amazons drönartransport är – snart – klar

Amazon är redo att sätta igång med sina flygande leveranser ”inom en inte alltför avlägsen framtid”.

Skrivet av / 2015-11-30 - 11:44
Amazons drönartransport är – snart – klar

Näthandeln innebär möjligheter att välja och vraka i ett nästan oändligt stort utbud. Fast om man har det svårt med tålmodigheten är det fortfarande inte mycket som slår den lokala butiken. Åtminstone ännu så länge, det kan bli ändring på den saken inom en inte alltför avlägsen framtid.

Amazon har en längre tid arbetat med sin Prime Air-tjänst, som ska leverera paket med små drönare. När tjänsten startas på allvar så ska man kunna få sin beställning levererad inom 30 minuter. Om man bor i närheten av något av Amazons lager, vill säga.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Prime Air har varit under utveckling i flera år men har under tiden stött på nya hinder i form av ändrade regler för kommersiell drönarflygning. Nu tycks dock både juridiska och praktiska problem vara lösta. I helgen började Amazon göra TV-reklam för sina flygande leveranser – före detta Top Gear-programledaren Jeremy Clarkson berättar om tjänsten och säger att den kommer ”inom en snar framtid”.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

I videon syns Amazons nya hybrid-drönare som ska kunna flyga på 125 meters höjd och har en något längre aktionsradie än de ursprungliga 15 kilometerna. Drönaren har propellrar både för lodrät start och landning, samt vågrät transport. Och den är tämligen stor. Amazon sägs arbeta med en hel serie drönare för olika flygförhållanden.

Till att börja med blir Prime Air-tjänsten bara tillgänglig för de förhållandevis få kunder som bor i närheten av Amazon-lager i USA, men konceptet ger spännande utsikter för en framtid med leveranser som utförs av flygande robotar.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Jeremy Clarkson arbetade med BBC-programmet Top Gear från 1988 till i mars i år när han blev avskedad. Numera är han anställd av Amazon för att göra ett liknande motorprogram.

Foto: Amazon
Foto: Amazon

Källa: Gizmodo

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen