Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Akta kroppen när du jobbar hemma

Logitechs ergonomiska tangentbord har stöd för handled och underarm.

Av / 2020-03-19 - 09:49
Akta kroppen när du jobbar hemma

Även om det kan verka bekvämt att kunna arbeta hemifrån, i sin egen takt och utan distraktioner från kollegor, så är arbetsmiljön ofta inte helt hundraprocentig. En hel dag lutad över den lilla skärmen på den bärbara datorn med händerna på det krympta tangentbordet är ett säkert recept på ont i nacke och axlar.

Ett externt tangentbord kan hjälpa, Logitech har ett som de hävdar är extra ergonomiskt. Ergo K860 påstås ge en mer naturlig upplevelse av tangenttryckningar så att man kan arbeta mer produktivt. Genom att erbjuda bättre handledsstöd och därmed reducerad muskelaktivitet ska Ergo K860 ge en mer avslappnad hållning under skrivandet.

”De flesta människor tillbringar uppemot en tredjedel av sina liv på jobbet, vilket gör bekvämlighet och funktionalitet till en vital aspekt”, säger Lars Holm Lauridsen, global produktchef på Logitech.

”I ljuset av detta har vi, tillsammans med ledande ergonomer, skapat tangentbordet ERGO K860 som är utformat för att hjälpa kontorsarbetare att förbättra sin hållning, öka komforten.”

Det böjda, vadderade handledsstödet placerar underarmen precis ovanför själva tangentbordet, vilket ger 54 % mer handledsstöd och minskar obekväm onödig böjning av handleden med 25 %. Den justerbara funktionen håller handleden i en naturlig vinkel, oavsett om man sitter eller står. Ergo K860 är certifierad av United States Ergonomics och har testats att kunna klara fler än 10 miljoner tangenttryckningar.

Pris och tillgänglighet

Logitech Ergo K860 går redan att köpa i butik. Priset är 1 300 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen