Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

40 gånger snabbare tangentbord för spel

Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

Skrivet av / 2020-09-25 - 06:00
40 gånger snabbare tangentbord för spel

Roccat specialiserar sig på PC-tillbehör och nu har turen kommit till högre hastigheter i gaming-tangentborden. Vulcan-serien får två nya Pro-modeller med Titan Optical Switches, alltså optiska brytare i stället för mekaniska. Allt för att markant förbättra hastigheten på varje tryckning.

Tack vare uppemot 40 gånger snabbare reaktion än klassiska brytare, plus dubbel livslängd, är Vulcan Pro-modellerna något för alla som tar gaming på allvar.

Roccat Vulcan Pro
Roccat Vulcan Pro kostar 1 800 kronor.

Vulcan Pro är ett tangentbord i full storlek medan den mer kompakta Vulcan TKL Pro saknar de numeriska tangenterna längst till höger (TKL är en förkortning för ten-key-less).

Vulcan TKL Pro
Vulcan TKL Pro är som Vulcan Pro, fast utan det numeriska tangentbordet längst till höger. Priset är detsamma: 1 800 kronor. Foto: Roccat

Roccat Vulcan Pro och Vulcan TKL Pro med optiska brytare finns i butik från och med 30 oktober. Båda kostar 1 800 kronor.

Roccat Vulcan-TKL
Behöver du inte optiska brytare utan tycker att det räcker med mekaniska så finns Vulcan TKL för 1 500 kronor. Foto: Roccat

Samma datum släpps även Vulcan TKL, ett mekaniskt tangentbord med taktila brytare, och utan numeriska tangenter, för 1 500 kronor.

roccat.org

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen