Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

32 heta sommarprylar

Höj stämningen med en bärbar högtalare eller någon annan av våra prylar som gör sommaren ljusare!

Av / 2017-06-29 - 09:19
32 heta sommarprylar

Geneva Touring S, radio

Resesällskapet


Klockrent ljud och läckert utseende.
Ska du lyssna på radio i sommar så är Genevas lilla radio ett självklart val. Den har inte bara utseendet med sig, ljudet är klart som en sommardag – och tack vare Bluetooth kan du använda den som streaming-högtalare till mobilen.

Pris: 2 000 kr
Webb: se.genevalab.com

 

 

Libratone TOO, Bluetooth-högtalare

Allvädershögtalaren


Ta med dig den här så får du musik överallt.
Libratones smala högtalare får plats överallt och kan användas överallt. Den är nämligen stänksäker och spelar en hel dag innan batteriet måste laddas igen. Och så kan du para ihop två stycken så att du får ännu fylligare ljud – och stereo!

Pris: 1 300 kr
Webb: libratone.com

 

 

Lomo Instant Automat Glass, kamera

Ögonblicksbilder

Roligare fotografering.
Instant-kameror är väldigt kul och Lomos variant har en glaslins och använder Fujifilms Instant-film för att förbättra bildkvaliteten. Med en sådan här kan du dela med dig av ögonblicken med en gång. Objektivet har bred täckning och är riktigt ljusstarkt, så att du kan knäppa bilder överallt.

Pris: 1 900 kr
Webb: focusnordic.se

 

 

Panasonic Lumix LX15, kamera

Ljusstark resekamera

Den bästa fickkameran.
Panasonics slanka kompaktkamera får plats i fickan och har en bildkvalitet som mobiltelefonerna inte kommer i närheten av. Ljusstark zoom, pekskärm och 4K-video gör LX15 till en komplett semesterkamera – och den bästa fickkameran.

Pris: 7 000 kr
Webb: panasonic.se

 

 

Apple iPad, surfplatta

Bärbar bio

Den nya iPaden är billigare och bättre – och perfekt att ha med sig.
Lägre pris och bättre skärm har gjort senaste 9,7-tumsversionen av iPad ännu mer attraktiv. Och den perfekta underhållningscentralen i sommar. Böcker, filmer, TV-serier, musik, spel och appar för både stora och små gör den oumbärlig för barnfamiljer och alla som måste underhållas när det regnar.

Pris: 4 000 kr
Webb: apple.com/se

 

 

Heos 1 HS2 + Go Pack, trådlös högtalare med bärbart paket

Trådlöst multiroom


Multiroom-högtalare hemma, bärbar Bluetooth-högtalare borta.
Heos 1 är en praktisk och liten trådlös högtalare som går att koppla till andra Heos-högtalare via trådlöst nätverk. Den är förnyad och förbättrad sedan vi testade senast och heter nu Heos 1 HS2.
Tillsammans med batteripaketet Go Pack är den dessutom bärbar och kan spela musik var som helst från mobilen med närmare 6 timmars speltid. När du kommer hem kopplar högtalaren upp sig automatiskt till hemnätverket igen.

Pris: 3 050 kr
Webb: hifiklubben.se

 

 

Nexum Aqua, bärbar DAC/förstärkare till iPhone/Android

Världens lättaste hörlursförstärkare

Nästan viktlös och behöver dessutom aldrig laddas.
Med en vikt på bara 16 gram marknadsförs Nexum Aqua som världens lättaste hörlursförstärkare. Detta kan vara en liten förstärkare som du faktiskt orkar ha med dig ut på löprundan! Den drivs av mobilens batteri och behöver inte laddas. Ändå ger den 100 mW förstärkning, dubbelt så mycket som en vanlig mobiltelefon!
Aqua har inbyggd digitalomvandlare för antingen Apple- eller Android-mobiler. Väljer du den till Android funkar den som bonus med PC:n också.

Pris: 1 100 kr
Webb: hembiobutiken.se

 

 

Chord Electronics Mojo, bärbar DAC/förstärkare

Fantasiljud i fickan

Chord Mojo trollar ut lyxljudet ur mobilen.
Chord Mojo är en naturlig följeslagare till tungdrivna hörlurar. Den lyfter ljudet flera snäpp från mobilens hörlursuttag och den har tillräckligt med kraft för att vräka på om du blir sugen. Ljudet är mjukt men detaljerat, med tight baskontroll. Hörlurar du trodde var vassa blir mer neutrala och upplösta. Ett måste för mobila hifi-nördar!

Pris: 6 000 kr
Webb: digitalbild.se

 

 

Philips BT6900B, bärbar Bluetooth-högtalare

30 meters räckvidd

Philips förlänger räckvidden och räddar semestern med sin bärbara högtalare.
Philips lilla högtalare passar utmärkt till resan tack vare upp till 30 meters trådlös räckvidd från mobiltelefonen, plus 10 timmars kontinuerlig batteritid. Den är stänksäker och kan användas om det regnar (vilket vi hoppas att det inte gör!), och den smarta USB-laddkabeln kan användas som handtag. Pricken över i är mikrofonen som gör att högtalaren går att använda för att hantera mobilsamtal.

Pris: 1 100 kr
Webb: philips.se

 

 

Philips Avent uGrow SCD860, interaktiv babykamera

Smart barnvakt


Den här babywatchen håller ett vakande öga på barnet – och kan till och med sjunga vaggvisor!
Från Philips kommer en app-styrd babywatch som utlovar säker och pålitlig övervakning av barnen, var i världen du än befinner dig. Använd telefonen som vanligt, appen jobbar i bakgrunden och meddelar dig om barnet ger ifrån sig ljud, den kan till och med skicka en videoström direkt till mobilen. Och så har den nattbelysning, mäter luftfuktighet och temperatur – och sjunger vaggvisor för minstingen! Definitivt något för tekniknördiga föräldrar …

Pris: 1 900 kr
Webb: philips.se

 

 

Bose QuietComfort 35, brusreducerande hörlurar

Skön resa!

Med Boses trådlösa hörlurar håller du oväsen ute och musiken inne.
QuietComfort-serien från Bose är en vanlig syn på många flyg- och tågpassagerares huvuden. Lurarna är utrustade med mikrofoner som mäter brus från omgivningen och skickar in omvända ljudvågor i hörselgången, på så sätt försvinner allt oväsen utifrån så att du kan höra mer av musiken. Även om många konkurrenter har försökt utmana Bose på sin hemmabana den senaste tiden så är QC35 fortfarande bäst när det gäller kombinationen av ljudkvalitet, brusreducering och skön komfort.

Pris: 3 800 kr
bose.com

 

 

Mophie Juice Pack Air, batteripaket till iPhone

Mer ”juice” till iPhone


Ger din iPhone extra ström, samtidigt som skyddar mot stryk.
Semester och resor innebär att mobilen går varm, och det kan ofta vara svårt att hitta en strömkontakt i närheten. Då är Mophie Juice Pack en elegant lösning. Den sätts fast runt mobilen och fungerar samtidigt som ett skyddande skal. Batterikapaciteten specas till 2525 mAh – långtifrån alla ”tegelstens-laddare” alltså, men desto mer kompakt och smidig att ha med sig. Skalet finns till bland annat iPhone 6 och 7 och i en mängd olika färger.

Pris: 1 000 kr
Webb: mophie.com

 

 

LG 70UH700, 70-tums 4K LCD-TV

Mega-TV-fynd

Vem bryr sig om regn och storm, så länge TV:n är enorm!
Om sommarvädret sviker – eller om du bara vill gotta dig med sport, serier och film – är en bra TV guld värd. Och ännu bättre om den har en STOR BILD. Dessvärre brukar TV-apparaterna göra ett stort hopp i pris om man vill ha något större än 65 tum, men det finns ett par fina undantag. LG 70UH700 är Bästa köp-vinnaren i vårt storskärmstest 2016 och säljs nu ut till verkligt bra priser. Den här 70-tummaren saknar naturligtvis lite kontrast och svärta jämfört med highend-modellerna, men för de här pengarna är den ett fynd, oavsett väder!

Pris: 19 000 kr
Webb: lg.com/se

 

 

Weber iGrill Mini, stektermometer med Bluetooth

Grillmästarens bästa vän

Med den här grilltermometern är saken biff!
Sommartid är grilltid och det finns inte mycket som smakar lika gott som biff. Men det gäller att få temperaturen rätt i mitten av köttet – det vet alla grillmästare. Med den här smarta termometern från Weber kan du fixa salladen eller underhålla gästerna under tiden köttet blir perfekt. Termometern kommunicerar med mobilen och iGrill-appen talar om när biffen är färdig. Bon appetit!

Pris: 600 kr
Webb: webergrill.se

 

 

Google Chromecast 2, mediespiller/streaming dongle

Smart-TV lätt som en plätt

Den här lilla grunkan gör dumburken betydligt smartare.
Googles lilla Chromecast-dongel släpptes just i sin andra generation och är en av de enklaste och billigaste uppgraderingarna du kan ge din TV. Koppla in den i TV:ns HDMI- och USB-kontakter, så får du en rad nya finesser och funktioner. Använd mobilen för att välja YouTube-klipp och visa det på storskärmen! Chromecast stöder Netflix, Viaplay och SVT Play, plus många fler appar!

Pris: 390 kr
Webb: google.com/chromecast

 

 

Lenovo Yoga Book 2-i-1 tablet

Tre saker på en gång

Digitalt Kinderägg: Windows-PC, surfplatta – och ett genialt skissblock.
Om du vill ägna semestern åt att rita landskap så ska du ha med dig den uppfriskande annorlunda Lenovo Book i fickan – men den är så tunn och lätt att du glömmer vilken ficka du la den i! Touch-tangentbordet är också nydanande. Sist men inte minst är den tryckkänsliga ytan det mest intuitiva rit-gränssnittet vi har sett på någon dator. Processorn är ingen raket, men du kommer långt på en batteriladdning.

Pris: 5 500 kr
Webb: lenovo.se

 

 

Argon DAB2BATT bärbar radio

Radio to go


Ta med dig den digitala köksradion i husvagnen.
Argon-radion ser ut som en helt vanlig köksradio, men har ett par fina äss i rockärmen. För det första är den helt digital och kan ta emot DAB-signaler. För det andra innebär det uppladdningsbara batteriet att du kan ta med dig radion ut i sommaren om du byter ut köksbordet mot campingbordet. Även om priset är i den överkomliga änden så har radion en yta av äkta träfaner eller högglanslack.

Pris: 2 000 kr
Webb: hifiklubben.se

 

 

Panasonic KX-HNC800 övervakningskamera

Skål för säkerheten!

 


Håll koll på hemmet från charterresan.Vem håller ett öga på huset när ljuset är släckt och dörrarna låsta? Det kan du göra själv tack vare Panasonics övervakningskamera. Det är svårt att göra en sådan kamera snygg, men HNC800 påminner lite om ett champagneglas tack vare sin smala och runda fot. Allting är trådlöst och du kan hålla koll på hemmet i full HD-upplösning genom att titta i mobilen eller surfplattan.

Pris: 2 100 kr
Web: panasonic.se

 

 

MSi G73VR – gaming-laptop

Semestra i cyberspace


På semestern får vi tid att göra precis vad vi vill. Några av oss vill spela!
Om du gäspar vid blotta tanken på ännu en solig strand eller ännu en pulserande storstad, hur låter det med ett par veckors e-sport? MSi:s kompakta caféracer av en speldator orkar dra runt de flesta spel. Och så klarar den videoredigering i 4K och Netflix i högsta upplösning. Och skulle du trots allt få för dig att resa någonstans så är den tillräcklig slimmad för att rymmas i handbagaget.

Pris: 24 000 kr
Webb: msi.com

 

 

BenQ GS1 – bärbar projektor

Hemmabio när du är borta

Kör en filmkväll under bar himmel eller på hotellrummet.
BenQ GS1 är så liten att du kan ha den med dig på semesterresan. Med batteripaket tar den lika stor plats som en lunchlåda och väger strax under ett kilo. Eftersom den spelar av från SD-kort och USB behöver du bara en Bluetooth-högtalare för att ha en hel hemmabio i ryggsäcken. Visst, ljusstyrkan är begränsad och filmduken kan fladdra lite i vinden – och man kan få ett par myggbett. Men det funkar!

Pris: 6 000 kr
Webb: benq.se

 

 

Nintendo Switch, flyttbar spelkonsol

Zelda överallt

Stora upplevelser hemma och på resa.
Switch är det senaste från Nintendo, företaget bakom klassikerna Mario och Zelda. Spelkonsolen är en elegant kombination av stationära och handhållna konsoler genom att den både kan användas hemma, inkopplad till TV:n, och tas med i väskan. Även handkontrollerna har förbättrats och kan precis som till Wii användas på flera olika sätt. Allt är klart för kreativa spel och social samvaro med polarna.

Pris: 3 700 kr
Webb: nintendo.se

 

 

Samsung Gear VR 2017, virtual reality-glasögon

Samsung tror fortfarande på VR

Samsung har uppgraderat sina VR-glasögon med trådlösa kontroller.
Samsung har släppt en ny Galaxy-mobil: S8. I samma veva kom en ny version av deras Gear VR-headset. Största nyheten är Bluetooth-kontrollen som ingår och som ger lite extra inlevelse när du spelar i den virtuella världen. Priset är dessutom så lågt att de flesta kan vara med. De nya glasögonen och kontrollen fungerar med Galaxy S6, S7, S8 och Note 5.

Pris: 1 500 kr
Webb: Samsung

 

 

OnePlus 3T, mobiltelefon

En blixtsnabb kines


Kineserna kommer – och de har telefoner med sig.
OnePlus är förhållandevis nya på mobilmarknaden men de har ändå flera synnerligen potenta modeller.
Det är OnePlus 3T ett riktigt bra bevis på eftersom den har en fin balans mellan design, kvalitet och pris. Telefonen är gjord av glas och stål, vilket vi har blivit så vana vid, men innanmätet är värt att betona. Massor av RAM-minne och en snabb processor som ser till att film, spel och Facebook går fort som tusan.

Pris: 4 300 kr
Webb: oneplus.net

 

 

Jaybird X3

En anpassningsbar propp

X3 säljs som träningslurar, men kan mycket mer än så.
Jaybird kan det här med att göra hörlurar som låter bra, och X3 är kanske deras bästa modell hittills. De speciella vingarna gör att de sitter fast bra i örat, men kan tas bort om man hellre vill det. Ljudet går också att fintrimma med hjälp av Jaybirds egen app, där man kan justera bas och diskant. Hårdvaran i propparna gör att ljudprofilen hänger med och bevarar alla inställningar även om man lyssnar med en annan enhet.

Pris: 1 400 kr
Webb: logitech.se

 

 

JBL Reflect Contour, hörlurar

Sitter fast

När passformen är viktigast så tar JBL täten.
Om det viktigaste är att lurarna sitter kvar på huvudet så finns det knappast några bättre än Reflect Contour. De speciella bågarna håller fast propparna i hörselgången. Ljudet är kanske inte det allra bästa, men vem tänker på ljudet när man flåsar fram på löpbandet eller lyfter tyngder? Batteritiden på 8 timmar är godkänd och priset är mer än rimligt.

Pris: 1 000 kr
Webb: jbl.se

 

 

Apple AirPods, trådlösa proppar

Smidigaste iPhone-propparna


Imponerande batteritid och den smartaste hanteringen av alla helt trådlösa proppar.
Att klippa alla trådar till propparna innebär ofta kompromisser som dålig batteritid, skakig uppkoppling eller förvirrande hantering. Men Apple har gjort allting rätt. Installationen kunde inte vara enklare och uppkoppling är stabil tack vare W1-kretsen. AirPods kanske ser ut att sitta löst men de ramlar inte ur öronen i första taget. Och ljudet är faktiskt bättre än i EarPods med sladd. De fungerar även med Android, men inte lika smidigt.

Pris: 1 800 kr
Webb: apple.com/se

 

 

LG PH4, bärbar högtalare

Tålig semesterhögtalare

Stänkskyddad högtalare som låter alla njuta av musiken på sommarens fester.
LG har gjort några läckra resehögtalare förr, men nu är de också med i matchen när det gäller tåligheten. Man bör nog inte bada med PH4, men den tål att spolas med vatten. Därför är den perfekt vid poolen eller på stranden, där den rundstrålande högtalaren gör att alla omkring får lika bra ljud. Batteriet räcker 10 timmar så den varar hela festen. PH4 har också en praktisk rem för att hänga upp den samt inbyggd stämningsbelysning.

Pris: 900 kr
Webb: lg.com/se

 

 

Samsung Gear S3, smartklocka

Praktisk och smart

Snygga och praktiska Gear S3 är Samsungs bästa smartklocka hittills.
Det sista man vill göra på semestern är att hålla på och kolla mobilen hela tiden. Då är en smartklocka praktisk för att sålla mellan vad som är viktigt och vad som kan vänta till senare. En av de bättre är Samsungs senaste modell som dessutom ser ut som en klassisk klocka. Vi gillar också navigeringen genom att snurra på ringen runt skärmen. Gear S3 har ett batteri som räcker flera dagar och tål både damm och vatten.

Pris: 4 000 kr
Webb: samsung.se

 

 

Solgaard Lifepack, smart ryggsäck

Ryggsäck med allt

Praktisk ryggsäck med mängder av fiffiga inbyggda finesser för resan.
Lifepack är ryggsäcken som löser de flesta problemen på resan. Den har avdelningar för kläder och prylar med massor av fack, inklusive gömda för värdesaker. Behöver man ladda mobilen har den inbyggd laddningsstation. Och batteriet laddar upp sig med solceller. Batteriet bjuder även på underhållning då det även är en Bluetooth-högtalare. Dessutom har den inbyggd låsvajer så man inte blir av med prylarna.

Pris: 2 500 kr
Webb: solgaard.co

 

 

Tomtom GO5200, GPS-navigator

Inga senvägar på resan

Leder dig till snabbaste och bästa vägen på bilresan genom Europa.
Appar i all ära men ska man ut på långresa är en riktig GPS-navigator värd den extra slanten. Tomtoms senaste modell har inbyggda europakartor med varning för fartkameror, och obegränsade uppdateringar ingår i priset. Tack vare inbyggt SIM-kort med gratis roaming kan GO5200 även i utlandet leda dig förbi olyckor och köer. Den kan användas som högtalartelefon samt uppdaterar sig via wifi.

Pris: 3 400 kr
Webb: tomtom.com

 

 

Nonda ZUS Smart Car Charger

Smartaste billaddaren

Hittar bilen, loggar milen och övervakar batteriet.
Zus har inte bara två strömstarka USB-laddningsportar för mobiler och surfplattor. När du parkerar  så märker smartmobil-appen att den tappat kontakten. Den loggar då hur långt du kört, vilket är perfekt för körjournalen. Den märker också ut var du parkerade på kartan så att du hittar tillbaka till bilen. Dessutom mäter Zus kontinuerlig spänningen från ditt bilbatteri och varnar dig om batteriet börjar bli dåligt. Efter att ha provat Zus vill man inte ha en dum laddare igen.

Pris: Ca 500 kr
Webb: www.nonda.co

 

 

Capidi USB-timer

Säkrare mobilladdning

Förhindra bränder och förläng batteriets livslängd
Många av oss sätter säkert mobilen på laddning över natten. När vi väl vaknar har den stått och blinkat ”fullt” i många timmar. Det är något som sliter på batteriets livslängd. För att inte tala om att man riskerar överhettning och risk för brand. Capidis timer kan man sätta på 1-4 timmar varefter den slår av sig. Den har tillräcklig strömstyrka för att ladda en mobil och en surfplatta samtidigt.

Pris: 350 kr
Webb: capidi.com

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

Rulla till toppen