Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Vinyl är framtiden för Metallica

Vinylrenässans: Metallica har investerat i en egen skivfabrik för att se till att deras fans aldrig kommer att sakna LP-skivor.

Av / 2023-03-17 - 17:17
Vinyl är framtiden för Metallica

Vinyl lever och mår bra. Vi skrev detta häromdagen, där en rapport från skivindustrin visade att LP-skivor definitivt har överträffat CD-försäljningen.

Och när storsäljande band som Metallica släpper album sker en allt större del av försäljningen på vinyl. Nu tar det dansk-amerikanska metalbandet konsekvenserna och investerar ett okänt miljonbelopp för att se till att deras fans få sin analoga aptit mättad.

Metallica har just förvärvat en kontrollerande aktiemajoritet i skivfabriken Furnace. Det skriver musikmediet Music Business Worldwide. Detta bör säkerställa att bandets beställningar kommer längst fram i kön.

Bandet har samarbetat med Furnace Record Pressing sedan 2014, och fabriken har pressat mer än fem miljoner vinylskivor med Metallica-album.

Förvärvet kommer att göra det möjligt för Metallica att möta den enorma efterfrågan på Metallica-skivor”, säger Furnaces VD Eric Astor.

Bild: Tim Saccenti för Metallica, Group 72 Sessions.

LP säljer mer än CD

Vinylförsäljningen utgör 71 procent av omsättningen av fysiska musikmedier. Nedladdning har dött ut helt

Läs mer
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Rulla till toppen