Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Så lyssnar du på Netflix-musik på Spotify

En ny nordisk hubb gör det enklare att hitta musik från Stranger Things och andra Netflix-serier.

Av / 2022-05-30 - 16:21
Så lyssnar du på Netflix-musik på Spotify

Har du fått på titellåten från favoritserien på hjärnan, men har svårt att hitta den igen? Nu finns det hopp! Sedan 2021 har Spotify haft ett globalt samarbete med Netflix, som samlar musik från serier och filmer i en gemensam ”hubb”. Den är nu uppdaterat med nytt nordiskt innehåll, med spellistor baserade på de populäraste Netflix-serierna.

Spotify Netflix Snabba Cash
Musiken från den svenska serien Snabba Cash finns nu lätt tillgänglig under Netflix-genren i Spotify. (Skärmdump från webbversionen av Spotify)

Populär musik

Att förknippas med en viss film eller serie kan ge en betydande ”boost” för artister. Efter att den svenska Netflix-serien Snabba Cash släpptes 2021 fick låten FÖRSENT med 1.Cuz och Greekazo en rejäl ökning (hela 893 procent om man ser till antalet spelningar). Låten Revolution med Elias från 2015 ökade med hela 13 500 procent efter att ha använts i serien Young Royals 2021.

– Några av vår tids mest välkända låtar har blivit ikoniska just genom att höras i TV-serier. En Netflix-succé märkt tydligt på Spotify då fans söker sig till och lyssnar på soundtracket. Därför förenklar vi nu upplevelsen med en dedikerad hubb för alla som älskar TV-serier och musiken i dem, säger Amanda Waldås, Consumer Marketing Manager Nordics, på Spotify.

Så hittar du låtarna från serierna

Musiken från Netflix-serierna hittar du enkelt med den här länken, eller genom att skriva ”Netflix” i sökfältet under Genrer och teman. Detta tar dig till Netflix-hubben med officiella spellistor, poddsändningar och original-soundtracks. Spotify meddelar i ett pressmeddelande att fler låtar och mer innehåll kommer att läggas till under de kommande månaderna.

Pst! Om du även undrar var du kan hitta musik från populära HBO-serier som Game of Thrones rekommenderar vi att du kollar in spellistorna på HBO:s verifierade användarkonto.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Rulla till toppen