Rekordstor vinylförsäljning

Inte sedan 1996 har det sålts fler album på vinyl.

Det är ingen tvekan om att musikbranschen är inne i en ny epok, där strömning befinner sig på toppen. CD-försäljningen sjunker och detsamma gör faktiskt antalet sålda nedladdningsbara musikfiler. Undantaget är högupplösta musikformat, som ökar.

Läs också: Test av 5 skivspelare.

Men sedan har vi försäljningen av LP-skivor, som gradvis har ökat sedan bottennoteringen 2006 och 2007. Och nu är den på sin högsta nivå sedan 1996!

I Storbritannien har LP-försäljningen redan passerat 1 miljon i år, och det har inte hänt på de senaste 18 åren. Allt enligt British Phonographic Industri, som dessutom spår att den totala försäljningen kommer att nå 1,2 miljoner.

Medan vinylformatet länge bara har varit intressant för audiofiler, samlare och diskjockeys så sägs hipsters numera stå för mycket av köpen, som en reaktion mot de moderna strömningsformaten. Det rapporterar Engadget.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.
  Hey Google, nu kör vi!
  Den gulligaste lilla elbilen blir mer praktisk.
  På en virtuell presskonferens presenterade Huawei ett ymnighetshorn av nya starka telefoner.
  De helt trådlösa öronpropparna Oppo Enco X har aktiv brusreducering. Ljudet står Dynaudio för.
  Ratched är en av Netflix största succéer någonsin.
  Den framgångsrika norska författare Jo Nesbø slår sina påsar ihop med HBO för ett kommande serieprojekt.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.