Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Rekordstor vinylförsäljning

Inte sedan 1996 har det sålts fler album på vinyl.

Av / 2014-12-02 - 10:16
Rekordstor vinylförsäljning

Det är ingen tvekan om att musikbranschen är inne i en ny epok, där strömning befinner sig på toppen. CD-försäljningen sjunker och detsamma gör faktiskt antalet sålda nedladdningsbara musikfiler. Undantaget är högupplösta musikformat, som ökar.

Läs också: Test av 5 skivspelare.

Men sedan har vi försäljningen av LP-skivor, som gradvis har ökat sedan bottennoteringen 2006 och 2007. Och nu är den på sin högsta nivå sedan 1996!

I Storbritannien har LP-försäljningen redan passerat 1 miljon i år, och det har inte hänt på de senaste 18 åren. Allt enligt British Phonographic Industri, som dessutom spår att den totala försäljningen kommer att nå 1,2 miljoner.

Medan vinylformatet länge bara har varit intressant för audiofiler, samlare och diskjockeys så sägs hipsters numera stå för mycket av köpen, som en reaktion mot de moderna strömningsformaten. Det rapporterar Engadget.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är "Spotify GPT"

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

Rulla till toppen