Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Rekordstor vinylförsäljning

Inte sedan 1996 har det sålts fler album på vinyl.

Det är ingen tvekan om att musikbranschen är inne i en ny epok, där strömning befinner sig på toppen. CD-försäljningen sjunker och detsamma gör faktiskt antalet sålda nedladdningsbara musikfiler. Undantaget är högupplösta musikformat, som ökar.

Läs också: Test av 5 skivspelare.

Men sedan har vi försäljningen av LP-skivor, som gradvis har ökat sedan bottennoteringen 2006 och 2007. Och nu är den på sin högsta nivå sedan 1996!

I Storbritannien har LP-försäljningen redan passerat 1 miljon i år, och det har inte hänt på de senaste 18 åren. Allt enligt British Phonographic Industri, som dessutom spår att den totala försäljningen kommer att nå 1,2 miljoner.

Medan vinylformatet länge bara har varit intressant för audiofiler, samlare och diskjockeys så sägs hipsters numera stå för mycket av köpen, som en reaktion mot de moderna strömningsformaten. Det rapporterar Engadget.

Annons
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.