Search
Generic filters

Kreativa Creative fixar musik-streaming

Man visar upp två nya MP3-spelare – varav en av dem fixar trådlös streaming från datorn. På toppen av det visade de även ett 2.1-system för musiklyssnade som lät riktigt prisvärt.


Creative har, som de gärna påminner om, sin bakgrund inom ljud. Visserligen ägnar de sig åt lita andra prylar som webbkameror men de tre släppen från precis innan och under IFA visar att det är akustiska upplevelser som står i centrum.
Först ut är en ny billig MP3-spelare, ZEN Mozaic, som inte skiljer sig så mycket från de mängder av andra billiga MP3-spelare där ute. Creative har ändå hittills lyckats bra med ljudet på sina småspelare så om man gillar designen och kan tänka sig att lägga någon hundring mer än för att få ett dussinmärke kan det vara ett finfint köp. 2, 4, 8 eller 16 GB lagringsplats.

Creative Zen Mozaic
Det nya medieflaggskeppet är ZEN X-Fi. Spelaren kommer i tre storlekar, 8, 16 eller 32 GB, men det är även expanderbart med minneskort. De två större modellerna har WiFi inbyggt och här kommer det roliga – installera den medföljande mjukvaran på datorn och sedan klarar ZEN X-Fi att streama musik och video trådlöst från datorn till spelaren. Det blir riktigt användbart när man kopplar in den till stereon genom hörlursutgången. Helt plötsligt är en dedikerad stream-låda som Logitechs Squeezebox inte lika intressant. När man sedan ska ut på stan är det ju bara att rycka ut spelaren och den är en MP3-spelare igen. Namnet, X-Fi, kommer sig av att den använder samma algoritm för at förbättra komprimerat ljud som Creatives bästa ljudkort använder. Resultatet lät imponerande och lättsålt. Vi gillar.

Creative Zen X-Fi
Sist ut var ett 2.1-system med en subwoofer och två minimala satellithögtalare, GigaWorks T3. Vi är vana vid att Creatives ljud ligger lite åt det spektakulära och varma hållet men det är tydligt att det här systemet är gjort för musiklyssnande. T3 trollar fram ett neutralt återgivet och för priset, ca 2 000 kronor, högkvalitativt ljud.

http://se.europe.creative.com

Marius


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.