annonse
annonse
annonse

Hitta nya artister på Spotify

Spellistor tipsar dig om heta oupptäckta artister

Spotify hittar ständigt på nya sätt för dig att upptäcka musik, som tidigare lanserade Spotify Nu och Veckans Tips. Den senare är en personlig favorit som jag rekommenderar dig att testa.

Men för dig som lite snobbigt vill kunna säga till folk “den där artisten lyssnade jag på innan de blev upptäcka” så har Spotify något nytt för dig. Det är den nya spellistan Fresh Finds. Genom att hålla koll på musikbloggar och nyhetssajter om musik så kan de identifiera vilka oupptäckta artister som börjar generera intresse. Sedan kollar de vilka lyssnare som redan spelar dessa artister. Dessa “tastemakers” har uppenbarligen koll på vad som är på gång, så vad de lyssnar på ligger till grund för den nya listan.

(Foto: Tillverkare)

Om du har lite mer specialiserad musiksmak gör man också liknande listor för vissa genrer. Fire Emoji handlar om hip-hop, Basement är elektronisk musik, Hiptronix spelar pop, Six Strings är gitarrbaserade låtar och Cyclone låter dig uppleva experimentell musik.

Spellistorna uppdateras varje onsdag, så kom ihåg att spara lovande artister så fort du hört dem.

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.