Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Hitta nya artister på Spotify

Spellistor tipsar dig om heta oupptäckta artister

Av / 2016-03-03 - 18:36
Hitta nya artister på Spotify

Spotify hittar ständigt på nya sätt för dig att upptäcka musik, som tidigare lanserade Spotify Nu och Veckans Tips. Den senare är en personlig favorit som jag rekommenderar dig att testa.

Men för dig som lite snobbigt vill kunna säga till folk ”den där artisten lyssnade jag på innan de blev upptäcka” så har Spotify något nytt för dig. Det är den nya spellistan Fresh Finds. Genom att hålla koll på musikbloggar och nyhetssajter om musik så kan de identifiera vilka oupptäckta artister som börjar generera intresse. Sedan kollar de vilka lyssnare som redan spelar dessa artister. Dessa ”tastemakers” har uppenbarligen koll på vad som är på gång, så vad de lyssnar på ligger till grund för den nya listan.

(Foto: Tillverkare)

Om du har lite mer specialiserad musiksmak gör man också liknande listor för vissa genrer. Fire Emoji handlar om hip-hop, Basement är elektronisk musik, Hiptronix spelar pop, Six Strings är gitarrbaserade låtar och Cyclone låter dig uppleva experimentell musik.

Spellistorna uppdateras varje onsdag, så kom ihåg att spara lovande artister så fort du hört dem.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Rulla till toppen