Search
Generic filters

Hitta nya artister på Spotify

Spellistor tipsar dig om heta oupptäckta artister

Spotify hittar ständigt på nya sätt för dig att upptäcka musik, som tidigare lanserade Spotify Nu och Veckans Tips. Den senare är en personlig favorit som jag rekommenderar dig att testa.

Men för dig som lite snobbigt vill kunna säga till folk ”den där artisten lyssnade jag på innan de blev upptäcka” så har Spotify något nytt för dig. Det är den nya spellistan Fresh Finds. Genom att hålla koll på musikbloggar och nyhetssajter om musik så kan de identifiera vilka oupptäckta artister som börjar generera intresse. Sedan kollar de vilka lyssnare som redan spelar dessa artister. Dessa ”tastemakers” har uppenbarligen koll på vad som är på gång, så vad de lyssnar på ligger till grund för den nya listan.

(Foto: Tillverkare)

Om du har lite mer specialiserad musiksmak gör man också liknande listor för vissa genrer. Fire Emoji handlar om hip-hop, Basement är elektronisk musik, Hiptronix spelar pop, Six Strings är gitarrbaserade låtar och Cyclone låter dig uppleva experimentell musik.

Spellistorna uppdateras varje onsdag, så kom ihåg att spara lovande artister så fort du hört dem.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Google hoppas att smarthögtalaren Nest Audio ska klå konkurrenterna. Det kommer också en ny Chromecast med fjärr och mobiltelefonen Google Pixel 5.
  Chatt-funktionen som fungerar mellan de två apparna blir nu officiellt tillgänglig för alla användare.
  Här är en mus som sätter både fart och färg på spelen.
  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.