Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Fysiska musikmedier ökade med 40 procent

På Discogs såldes 12 miljoner vinylskivor 2020. Det är 40 procent mer än 2019! CD-försäljningen har ökat lika mycket.

Ingen som regelbundet köper och säljer fysiska skivor online kan undvika handelsplattformen Discogs. Platsen där alla både kan sälja och köpa musik, och dit man också går om man vill ha ett hum om värdet på skivorna man har i samlingen.

Under corona-året 2020 hade webbplatsen en kraftig ökning av försäljningen av fysisk musik. Mest populärt var LP: 11,96 miljoner skivor bytte händer genom Discogs. Det är en ökning med hela 40,75 procent jämfört med föregående år.

Här kan du läsa hela rapporten.

Guide: Skivspelare för nybörjare Om man brinner för vinyl och vill starta en skivsamling så behöver man en grammofon. Men vilken?

CD-försäljningen har också ökat

Desto mer förvånande är att CD-försäljningen också ökade med nästan lika mycket. Nästan 3,5 miljoner CD-skivor såldes, vilket är en ökning med 37 procent jämfört med föregående år. Och den som trodde att kassetten var död ska veta att 300 000 sådana bytte ägare förra året.

Vad den totala försäljningen i världens alla butiker blev vet vi inte, men i USA såldes

Annons

19,1 miljoner vinylskivor (LP-skivor och singlar) under 2019, och så många som 46,5 miljoner CD-skivor. Att andelen LP och CD ser annorlunda ut än hos Discogs kan bero på att det är där entusiasterna letar efter sällsynta skivor och det gäller i utsträckning vinyl än CD.

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.