Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

7 smarta tips för Spotify

Sakerna du kan göra med Spotify förutom att bara lyssna på musik

Av / 2017-08-16 - 13:11
7 smarta tips för Spotify

Samarbeta om spellistan

Ska du och dina vänner eller kolleger träffas och ni har bestämt att göra en spellista för kvällen? Om ni gjort upp planerna i Facebook Messenger kan ni faktiskt använda den för spellistan också. Tryck på ”+” tecknet och lägg till Spotify funktionen. Skapa en spellista och sedan kan alla börja lägga till låtar. Även de som inte har Spotify installerat.

Här finns steg-för-steg instruktioner.

Allt på ett ställe

Du behöver inte använda speciella appar för att lyssna på podcasts. Många av de populära finns direkt i Spotify. Du hittar dem under Utforska > Podcasts. Missa inte Podcast Picks med veckans mest omtalade avsnitt.

Missa inte nyheterna

Håll dig uppdaterad även om du är ute och kör och inte kan sitta och läsa på en skärm. Lyssna på Ekots nyheter istället.

Lär dig spela ett instrument

Spotify är inte bara att lyssna till andra spela, du kan också lära dig att spela själv. Sök exempelvis på ”guitar lessons”.

Lek med vännerna

Varför inte använda Spotify som källa för en frågesport? ”När släpptes den här låten?” eller ”Vem var ursprungsartisten till denna cover?”.
Orkar du inte sitta och leta egna låtar kan du alltid använda en färdig spellista som Sommarhits 2017.

Ta med musiken överallt

Ska du ut och flyga eller resa någonstans med tveksam tillgång på internet? Glöm inte bort att sätta dina spellistor i offline-läge så att musiken laddas ned till din mobil. Här finns detaljerade instruktioner om hur du gör.

Dos cervezas, por favor

Bättra på vokabulären innan du sticker iväg utomlands. Spotify är fullt av språkkurser som inte kostar en krona. Du hittar bland annat kurser i franska, italienska, ryska och tyska. Eller varför inte lära dig spanska?

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Äntligen bättre ljud från Spotify?

Sommarlåt i full surround

Lyssna på vår senaste podd!

0
Rulla till toppen