TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Skull-IQ: Skullcandys smartaste öronproppar

De kostar inte mycket, men Skullcandy Skull-IQ har ändå smartare röststyrning än de flesta. Om du pratar engelska.

forfatter
Publicerad 2021-10-03 - 11:10

Skullcandy är kända för öronproppar och hörlurar som kostar under tusenlappen och när det gäller prislappen är de helt trådlösa öronpropparna Skull-IQ inget undantag.

Riktpriset är 80 dollar, som vi räknar med kommer att betyda någonstans kring 900 kronor här hemma. Men den amerikanska tillverkaren har ändå stoppat i röstkommandon som de lovar är mer intuitiva än metoden som används för att aktivera telefonens inbyggda röststyrning (Google Assistant eller Siri).

Skull-IQ. Foto: Skullcandy
Skull-IQ. Foto: Skullcandy

Hey, Skullcandy

Du säger bara ”Hey Skullcandy” för att aktivera röststyrning. Sedan kan du be öronpropparna att spela upp eller pausa innehåll, svara eller avvisa inkommande samtal eller aktivera Stay-Aware-funktionen. Alltså om du vill släppa in mer ljud från omgivningen. Du kan till och med öppna Spotify genom att bara säga ”Hey Skullcandy, Spotify”.

Läs också Fortfarande bland våra favoriter Trådlös räckvidd av högsta klass, härlig passform – och helt grymt ljud!

Liknande funktioner kan visserligen Android-användare få med öronproppar och hörlurar som stöder röststyrning med ”Hej Google” – och Apple-användare kan bara säga ”Hej Siri” om de har öronproppar eller hörlurar från Apple eller Beats. Men röststyrningen i Skull-IQ fungerar på flera plattformar, så vi inser att den kan fylla en funktion.

Skullcandy IQ. Foto: Skullcandy
Skullcandy IQ. Foto: Skullcandy

Skull-IQ för aktiv användning

Skull-IQ har öronbyglar för säker passform och riktar sig därför till aktiva användare. IP55-certifiering innebär att de tål en viss mängd vatten och damm – och även saltvatten.

Batteritiden för Skullcandy Skull-IQ anges till 10 timmar i själva öronpropparna och ytterligare 34 timmar i det bärbara fodralet. Vilket är ganska stort, för att kunna rymma öronsnäckorna. 10 minuters laddning i fodralet ger två timmars musik i propparna.

Hörlurarna kan uppdatera programvaran via luften (OTA) och använder Bluetooth 5.2.

När det gäller ljudet verkar det inte som om Skull-IQ stöder andra kodekar än vanlig SBC.

skullcandy.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Finns det ljus finns det ljud Oändlig speltid tack vare solcellsteknologi
Fantastiskt ljud från B&W Px7 S2 är helt enkelt ett par fantastiskt välljudande hörlurar, som dessutom har brusreducering.
Sinnesro till fyndpris Creative Zen Hybrid ser mycket dyrare ut än de faktiskt är. Och låter så också.
Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend