Skräddarsydd teknik gör Earin A-3 minimala

Earins nya öronsnäckor lovar bättre bas och ljudkvalitet än konkurrenterna
Annons
Annons
forfatter

Earin gjorde 2014 succé på Kickstarter med sina första proppar, då det var de första helt trådlösa propparna som presenterats för konsumenter. När vi väl lyckades lägga vantarna på dem 2016, menade vi att det var de första helt trådlösa propparna som fungerade och som lät bra. De fick oss att tro på trenden. 2018 följdes de upp med M-2 som var mindre och lättare.

Läs också
Earin Earin bjuder på utmärkt ljud med fullständig trådlös frihet. När allting fungerar.

Nu presenteras Earin A-3 som är de första öronsnäckorna. Det vill säga att det inte är någon propp som går in i örongången, utan att de sitter i ytterörat liks Apples Airpods. Därmed slipper man irritationen i örongången som många upplever med traditionella proppar. Nackdelen är att det är svårt att få till någon basåtergivning utan en försegling.

Det problemet menar Earin att man åtminstone har minimerat genom att designa ett eget 14,3 mm element. Det flyttar 20 procent mer luft än konkurrenterna och sägs förutom en djupare bas även leverera rena toner. Då ljudkvaliteten var något vi uppskattade med M-1 håller vi tummarna för att det stämmer när vi får möjlighet att testa dem.

Produkterna utvecklas ned på komponentnivå av ingenjörerna i Sverige, som kommer från företag som Nokia och Sony Ericssson. Genom detta har man kunnat krympa designen på ett sätt som inte varit möjligt med standardkomponenter. Men de kan inte bara skräddarsy produkterna utan även utveckla ny teknik.

Annons
Utvecklade i Sverige med egendesignat element (Foto: Eaarin)

Detta har man gjort med mikrofonerna i A-3. En accelerometer i proppen mäter vibrationerna i käken när du pratar. Med hjälp av en algoritm som tagits fram tillsammans med det lokala universitetet, kan man då avgöra vilka ljud som är din röst, och filtrera bort andra ljud. Det gör att man slipper ha en pinne med mikrofon som sticker ut ur örat.

Earin A-3 har även en efterlängtad finess. Öronsnäckorna känner själva av i vilket öra du stoppat in dem, så det finns ingen ”vänster” eller ”höger”. Slut på gissningslekar eller ficklampor i mörkret.

Höger eller vänster? Spelar ingen roll. (Foto: Earin)

Touchknappar i änden gör att man kan byta låt eller svara på samtal, vilket kan skräddarsys i Earin-appen. De stöder även röstassistenter som Google Assistant, Alexa och Siri. De är också IP52-klassade vilket gör att de tål både svett och regn.

Öronsnäckorna har en batteritid på 5 timmar och laddas i det medföljande aluminiumetuiet som ger 30 timmars total tid. Etuiet laddas i sin tur med USB-C eller via trådlös QI-laddning.

Earin A-3 släpps för försäljning under första kvartalet på earin.com och kommer kosta 2495 kronor (229 euro).

Annons

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Annons
Annons

Läs också

I dag in svärs USA:s 46:e president in och amerikanerna, världen och den fria pressen kan börja lägga en fyra år lång mardröm bakom sig.
Efter upploppen i Washington har sociala medier tagit i med hårdhandskarna. Är det censur eller helt nödvändigt?
Man måste registrera sig som operatör och genomgå prov för drönarkortet
Google varnar användare av Gmail, Drive och Foton – ditt innehåll kan raderas
Med hjälp av radar och 3D-teknik har Ring Video Doorbell Pro 2 full koll. Men den har en stor nackdel för oss svenskar.
Razer Kiyo Pro klarar både Zoom-möten på dagen och stämningfullt halvmörker i spelhålan på natten.
Efter lanseringen av STAR kan Disney+ erbjuda 300 ”nya” filmer och serier – inklusive Die Hard och Big Sky.
Sony släpper FX3 för handhållen proffsvideo.
Spotify meddelar att de snart kommer att förbättra ljudet för Premium-abonnenter.
Hyundais elektriska familje-SUV IONIQ 5 har gott om plats på insidan och satsar på säkerhet.
Tillsammans med Formlabs ska Sennheiser erbjuda öronproppar som är perfekt anpassade efter användarens öron.
ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.
Avancerade träningsfunktioner och bättre koll på resultaten.
Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.
Nu har Leicas 28mm APO-Summicron för fullformat kommit.
Spelar upp SACD/CD och har fem digitala ingångar