Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sennheiser HD 660S2

Bättre definierad bas och större detaljrikedom.

Av / 2023-02-09 - 17:17
Sennheiser HD 660S2

De med gott minne kanske kommer ihåg Sennheier HD414 bäst. De lätta hörlurarna av plast med de karakteristiska gula skumkuddarna tillverkades under ett antal år och kopierades av många andra tillverkare.

På senare tid är det kanske 600-serien som är mest känd. Och bland dem är HD660 den mest audiofila, och det bästa Sennheiser gör förutom den betydligt dyrare 800-serien.

HD660 fick en kosmetisk och ljudmässig uppgradering för några år sedan, och nu är det dags för Sennheiser HD 660S2. Det lovas ännu bättre ljud.

Sennheiser HD 660S2. Foto Sennheiser

Vår nya Sennheiser HD 660S2 erbjuder lyssnarna vad de efterfrågat mest av hörlurarnas föregångare”, säger Jermo Koehnke, Sennheisers produktchef för audiofila produkter. – Med precision och kraft och bättre känslighet på alla frekvenser kommer lyssnare att höra detaljer som de aldrig har hört förut, särskilt i de lägre frekvenserna.

Sennheiser säger att de har förbättrat 42 mm-elementet, bland annat med en lättare och bättre spole, vilket förbättrar luftflödet i de öppna hörlurarna. Resonansfrekvensen sänks från 110 Hz i 660S till 70 Hz i 660S2. Det ska ge förbättrad dynamik och bättre definierad basåtergivning.

Frekvensområdet utökas till 8 Hz – 41,5 kHz, medan motståndet i hörlurarna har ökats från 150 till 300 ohm. Känsligheten uppges till 104 dB.

Foto Sennheiser

HD660S2 levereras med en kortare avtagbar 1,8-meterskabel, med ett 6,3 mm-uttag och en balanserad 4,4 mm-kontakt på en 1,8 meter lång balanserad kabel.

En 6,3 till 3,5 mm adapter ingår också, och hörlurarna levereras i en mjuk väska.

Priset anges till 599 Euro och försäljningsstart är 21 februari.

Sennheiser HD 660 S

Raffinerad referans- klang

Sennheiser har förnyat sin bästsäljande entusiastmodell – till det bättre.

Läs hela testet
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”Sennheiser HD 660S2”

  1. Kjell Eriksson

    Jag har ett par 660S. Ljudet är burkigt och basen är inte imponerande. Kopplade till en ifi hip-dac2 blir det litet livligare ljud, särskilt vid enormt hög volym. Jag har hörselskador (inte orsaken till burkigt ljud) så jag kan dra på enormt högt. Det är nog fel på dem.

    Sennheiser RS 195 är fantastiska vid vanlig tv-tittning.

    FLARE EARS E-3 D-1 (https://www.indiegogo.com/projects/flare-ears-mirror-image-sound#/) slår allt, men tyvärr sitter ingenting kvar i mina konstiga öron…

    Jag har inte råd med ett par 660S2 pga att jag försöker komma på ett sätt att spela upp Dolby Atmos från tv:n. eARC-HDMI-utgången på förstärkaren är trasig, bara det! Receiverpriserna har gått upp som bara den.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Rulla till toppen