Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Professionella hörlurar från Beyerdynamic

Slutna DT 700 Pro X och öppna DT 900 Pro X ska göra livet enklare för proffs samtidigt som kvaliteten bevaras.

Av / 2021-10-07 - 13:09
Professionella hörlurar från Beyerdynamic

Beyerdynamic är kända för sina fina hörlurar. Till exempel den slutna proffsmodellen DT 1770 Pro, som krossade det mesta annat vi hade hört, även de som kostade dubbelt så mycket. Fast särskilt lättdriven kunde den inte anklagas för att vara.

Beyerdynamic inser att det är nya tider nu, proffs skapar mer och mer innehåll på språng, antingen med en bärbar dator eller med mobilen. Kraven på bra och neutralt ljud är desamma som tidigare, man vill ju höra exakt vad som finns i en inspelning. Men man vill inte behöva släpa med sig en extra förstärkare. Det måste gå möjligt att använda hörlurarna direkt i hörlursuttaget på datorn eller mobilen.

Beyerdynamic DT700 DT900 Pro-X
Beyerdynamic har skapat mer lättdrivna hörlurar för digitala kreatörer: DT700 PRO X och DT900 Pro X. Foto: Beyerdynamic

Lättdrivna

Det tyska märket har tänkt på detta i den nya DT PRO X-serien. Till att börja med lanseras två modeller: den slutna DT 700 PRO X och den öppna DT 900 PRO X. Tanken är att slutna hörlurar är perfekta för inspelning, eftersom de bland annat förhindrar överhörning från sång- eller röstmikrofonen. Öppna hörlurar är däremot bättre lämpade för mixning. De har bättre dynamik och man blir inte svettig om öronen efter flera timmar framför mixerbordet.

Läs också Vettigaste valet Beyerdynamic Amiron Home är en ovanligt lyckad allround-hörlur.

På den öppna DT 900 PRO X har öronkåpornas baksida många öppna springor i olika storlekar, vilket ska ge en mer naturlig genomströmning av energi och ge ljudbilden ”en extra stor rumslig dimension, utan förlust av detaljer”.

Beyerdynamic DT900 Pro-X earcups
Baksidan av den öppna DT 900 PRO X har öppna springor för att ge ett naturligt energiflöde. Foto: Skärmdump från presentationsvideo

Nya material

Hörlurarna har öronkuddar av velour och är uppdaterade med nya material, inklusive en mer robust och samtidigt flexibel infästning av öronkåporna.

Men den största nyheten är det nya 45 mm högtalarelementet. Det har fått en ny, lättare talspole som ska förbättra återgivningen av det högsta frekvensregistret och även förbättra transientresponsen. Så att hörlurarna låter ”snabbare”.

Beyerdynamic DT 700 PRO X
Slutna Beyerdynamic DT 700 PRO X är avsedd för kreatörer som vill höra vad som händer utan att släppa in brus. Foto: Beyerdynamic

Förutom den nya talspolen har högtalarelementet fått högre känslighet och kan därmed lättare drivas av en svag hörlursutgång.

Både DT 700 PRO X och DT 900 PRO X har utbytbara kablar och det ingår två stycken, en på 1,8 meter och en på 3 meter. Båda med 3,5 mm-kontakt i änden och 6,3 mm-adapter ingår. Kabeln är ansluten till hörlurarna med 3-polig Mini XLR, och du kan köpa kablar från tredje part om du vill. Till exempel med balanserad 4-polig XLR i änden.

Hörlurarna tillverkas på Beyerdynamic-fabriken i Heilbronn, Tyskland. Nästan alla delar är utbytbara för maximal livslängd.

 

Beyerdynamic DT 900 PRO X
Den öppna Beyerdynamic DT 900 PRO X är mer bekväm att ha på sig länge och har ett öppnare ljud än slutna varianter. Foto: Beyerdynamic

Tillgänglighet och pris

Beyerdynamic DT 700 PRO X och DT 900 PRO X finns redan i butik och kostar 249 euro.

 

Beyerdynamic DT 700 PRO X

 • Princip: Dynamisk, sluten, over-ear
 • Mekanisk brusdämpning: 20 dB A
 • Frekvensrespons: 5–40 000 Hz
 • Impedans: 48 ohm
 • Känslighet (1 mW/500 Hz): 100 dB
 • Maximalt ljudtryck (1 V/500 Hz): 114 dB
 • Maximal effekt (topp): 100 mW
 • Vikt utan kabel: 350 g

Beyerdynamic DT 900 PRO X

 • Princip: Dynamisk, öppen, over-ear
 • Frekvensrespons: 5–40 000 Hz
 • Impedans: 48 ohm
 • Känslighet (1 mW/500 Hz): 100 dB
 • Maximalt ljudtryck (1 V/500 Hz): 114 dB
 • Maximal effekt (topp): 100 mW
 • Vikt utan kabel: 345 g

 

Beyerdynamic M70 PRO-X & M90 PRO-X
Två nya Beyerdynamic-mikrofoner: M70 PRO X och kondensatormikrofonen M90 PRO X. Båda är konstruerade för att fungera utan särskilda externa mikrofonförstärkare, men M90 PRO X behöver en mikrofoningång med phantom power. Foto: Beyerdynamic

Mikrofoner: M70 PRO X och M90 PRO X

Förutom hörlurarna lanserar Beyerdynamic den dynamiska mikrofonen M70 PRO X och kondensatormikrofonen M90 PRO X. Dessa marknadsförs också som perfekta för kreatörer på språng, och tanken är att mikrofonerna ska vara enklare att driva utan extern mikrofonförstärkare. De kopplas in med en vanlig XLR-mikrofonkabel och kostar 249 euro för M70 PRO respektive 299 euro för M90 PRO.

Mer information: global.beyerdynamic.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Rulla till toppen