Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny generation av Philips Fidelio

Philips Sound lanserar två nya Fidelio-modeller, två sporthörlurar samt de första sömnhörlurarna.

Av / 2023-02-08 - 19:29
Ny generation av Philips Fidelio

TP Vision, företaget bakom Philips TV- och ljudprodukter, har hållit sin årliga nyhetspresentation. Presentationen ägde rum i Amsterdam där vi hade en man på plats.

På ljudsidan handlade lanseringarna om hörlurar. Och här fick bland annat se (och höra) en ny generation Philips Fidelio.

Det handlar om over-ear modellen Fidelio L4 och de helt trådlösa öronpropparna Fidelio T2 TWS. Båda modellerna är brusreducerande (ANC) hörlurar med helt nya, grafenbelagda element som ska ge bättre ljudkvalitet. Den trådlösa anslutningen på båda har uppdaterats till Bluetooth 5.3. Båda erbjuder LC3- och LDAC-kodekar för högupplöst trådlöst ljud.

DSC_7287-989x556 DSC_7056-989x556
<
>
Philips Fidelio T2. (Foto: Audun Hage)

För träningsbruk lanserade TP Vision modellerna A5508 TWS och A5608. Den senare går bokstavligen inpå benen, eftersom A5608 är så kallade bone conducting hörlurar, där ljud överförs som vibrationer via skallen. Du är därmed inte “inlåst” i sin ljudbubbla medan man tränar. A5508 och A5608 använder båda Bluetooth 5.3 med LC3-codec. Och båda har IPX5-klassat skydd mot svett och regn.

DSC_7091-989x556 DSC_7290-989x556
<
>
Philips GO A5608 (Foto: Audun Hage)

Sist men inte minst kan man nu få Philips-hörlurar för användning under den del av dygnet då man inte lyssnar på musik, nämligen på natten. N780 sleepbuds är designade i samarbete med sömnforskare och är enligt uppgift “en komplett sömnlösning” som analyserar och kvalitetsmäter ens sömn.

N7808 sleepbuds är bara 6 mm tjocka, vilket gör dem lätta att ha i örat hela natten. Sensorer övervakar användarens sömnmönster för att justera ljudet och stängs automatiskt av när användaren somnat. N7808 kan inte bara användas i sömnen, utan också för att ringa samtal och strömma musik.

Med Philips N7808 Sleepbuds kan du använda hörlurar dygnet runt. De är nämligen avsedda att användas i sömnen. (Foto: Audun Hage, L&B)

Priser och leveransdatum för hörlurarna har inte avslöjats ännu.

Philips presenterar nya TV-modeller för 2023

Philips har flera spännande TV-modeller på gång i år, inklusive en ny OLED-toppmodell med MLA-teknik och bländande ljusstyrka.

Läs mer
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Rulla till toppen