Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Världens minsta ”hörlurar” är örhängen

Hörlurarna Nova H1 är gjorda för kvinnor och andra som gillar att smycka sig med örhängen.

Det finns mycket konstigt på Kickstarter, den här gången handlar det om världens minsta hörlurar i form av ett par stiftörhängen. Nova H1 Audio Earrings pryds av äkta sötvattenspärlor och sitter på örsnibben som ett par vanliga örhängen. De sitter alltså inte i hörselgången utan strax utanför. Men de påstås spela ljud som ett par öronproppar och du kan prata i telefon med dem på också.

– För första gången i ljudindustrin har produkten gjorts för att uppfylla kvinnors behov och smak. Vi har inte bara gjort en produkt och målat den rosa, vi har löst ett problem som många kvinnor har: att jonglera mellan örhängen och hörlurar, hår och nu ansiktsmask, skriver Nova i sin kampanj.

Eftersom örhängena inte blockerar hörselgången hör du vad som händer runt omkring dig, på gott och ont.

NOVA H1 lifestyle

Nova H1 är hörlurar förklädda som pärlörhängen. Eller är det tvärtom? Foto: Nova Audio

”Håller hela dagen”

Nova H1 spelar musik kontinuerligt i tre timmar innan de måste laddas i sitt fodral. Men eftersom de har ett ”ultra sleep”-läge när de inte spelar musik eller används för samtal så ska de kunna hålla en hel dag om du använder dem normalt mycket. Med andra ord ska du kunna använda dem lika länge som du hade använt ett par vanliga örhängen.

Annons

Clips eller piercing

Nova H1 finns silver och gulddoublé och du kan välja mellan klämfäste eller piercing-variant.

 

H1 silver animation clip-on

Nova H1 i silver, clips-versionen. Foto: Nova Audio

Speciell teknik

För att få ljud ur ett örhänge som inte sitter inne i hörselgången har Nova tagit patent på en teknik som de helt enkelt kallar för Directional Sound. Detta är förmodligen en kombination av digital signalbehandling (DSP) och flera små element som tillsammans skapar ett interferensmönster så att alla ljud som inte skickas direkt mot hörselgången tar ut varandra akustiskt. Det är alltså bara användaren som kan höra musiken.

Hur bra det låter återstår att se. Manipuleringen som krävs för att ”strålforma” ljudet från örsnibben till hörselgången skulle lätt kunna få det att låta konstigt, och dessutom används mycket av energin för att släcka ut ljud snarare än att göra det hörbart. Vi räknar med kompromisser i dynamiken i hela frekvensregistret, i synnerhet energi i basregistret. Men detta återstår att höra.

Annons

Vi har beställt ett par Nova H1 för test, så får vi se.

Nova H1 gold stud

Nova H1 i guld, piercing-varianten. Foto: Nova Audio

Nova H1: Pris och tillgänglighet

Priset är inte helt fastställt i skrivande stund, men billiga blir de inte. Nova förutspår att H1 kommer att kosta cirka 500–600 euro. Billigare om du beställer via Kickstarter.com. Exakt tidpunkt för lanseringen är inte officiell, men Kickstarter-kampanjen startar i början av februari. Redan nu kan du reservera ett par och få 40 % rabatt om du följer den här länken.

NOVA H1 gold pillow

Nova H1 har riktiga sötvattenspärlor. Foto: Nova Audio

Fakta:

Annons
  •     9 mm-pärlan rymmer all elektronik. Batteriet sitter på baksidan av örhänget.
  •     Material: sötvattenspärla på en klämma av silver eller gulddoublé. Båda utan nickel.
  •     Versioner: clips eller piercing
  •     Vikt: Ca. 7 g per styck
  •     Fungerar i mono och stereo
  •     Batteritid: 3 timmars aktiv användning. 20 extra timmar från resefodralet
  •     Fungerar med både iOS och Android

nova-audio.com

NOVA H1 lifestyle(3)

Foto: Nova Audio

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.