Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Master & Dynamic MW75 Neuro: Avläser din hjärna!

Ja, du hörde rätt. Det är vad Master & Dynamic lovar med sina MW75 Neuro-hörlurar. Pratar vi om en revolution här?

Skrivet av / 2023-12-26 - 12:16
Master & Dynamic MW75 Neuro: Avläser din hjärna!

Om du har drömt om superkrafter som telepati eller tankeläsning kan Master & Dynamic MW75 Neuro ta dig ett steg närmare. I ett potentiellt banbrytande samarbete med neuroteknikföretaget Neurable har den amerikanska hörlurstillverkaren lanserat vad som påstås vara världens första par kommersiellt tillgängliga hörlurar som kan läsa dina tankar.

Nja, nästan. De futuristiska MW75 Neuro-hörlurarna är utrustade med sensorer i vattenavvisande (hydrofobiskt) tyg som fångar upp de elektriska signaler som din hjärna sänder ut. Med hjälp av avancerad artificiell intelligens tolkas hjärnvågorna för att ge dig ovärderliga insikter om fokus, stress och produktivitet.

Läs också Master & Dynamic MW60 Trådlösa hörlurar för sextusen kronor är kanske vansinnigt. Men då får du ett av marknadens bästa trådlösa ljud.

Spåra perioder med optimalt fokus

Tänk om dina hörlurar faktiskt kunde tala om för dig när du maximerar din prestation och ditt fokus, och när du borde ta en paus eller sluta arbeta för dagen. Det är precis vad MW75 Neuro lovar att göra.

Genom att analysera data om dina hjärnvågor i realtid ska hörlurarna kunna identifiera perioder då din fokusnivå är på topp – oavsett om det är på morgonen med en kopp kaffe eller sent på kvällen. De talar också om för dig när din hjärna behöver en välförtjänt paus för att undvika utbrändhet.

Med tiden kommer Neurables-programvaran att bygga upp en databas med fokustrender, så att du kan optimera dina rutiner och schemalägga de mest produktiva timmarna under dagen. Med andra ord är målet att du ska lära känna din egen hjärna på en helt ny nivå!

Master & Dynamic MW75 Neuro black side
Foto: Master & Dynamic

Undvik distraktioner

Ett annat genidrag hos MW75 Neuro är dess förmåga att minimera distraktioner när du behöver vara superfokuserad. Så snart hörlurarna känner av att du är ”i zonen” aktiveras automatiskt brusreducering och ”Stör ej”-läget på din telefon.

På så sätt kan du njuta av djup koncentration utan att störas av telefonaviseringar, samtal eller bakgrundsljud.

Det här kan mycket väl vara början på en ny era inom personligt anpassad bärbar teknik!

Lovar förstklassigt ljud

Även om hjärnvågstekniken är det som verkligen utmärker MW75 Neuro, lovar Master & Dynamic att inte ha kompromissat med ljudkvaliteten. Det finns trots allt redan en brusreducerande MW75 på marknaden, och vi räknar med att den nya Neuro-varianten är ljudmässigt identisk.

Det innebär 40 mm berylliumdiskanter, aktiv brusreducering, multipoint Bluetooth 5.2 och en batteritid på upp till 32 timmar. Med en lyxig design i premiummaterial som aluminium, läder och härdat glas ser MW75 Neuro ut som ett smycke – och baserat på vårt test av den äldre MW60 skulle vi våga påstå att ljudet också är i premiumklass.

Läs också Master & Dynamic MW07 Master & Dynamic siktar in sig på de som inte vill kompromissa – MW07 har nämligen högtalarelement av beryllium.

Varför inte justera ljudet med hjärnan?

Här kommer dock en tanke från oss: Skulle mätningarna av hjärnaktiviteten också kunna användas för att justera ljudbalansen efter användarens egna preferenser? Det skulle förmodligen kräva enorm datorkraft och att hörlurarna är anslutna till internet via WiFi, så att hörlurarna kan kommunicera med en superdator. Den gör de beräkningar som behövs för att skapa ett anpassat filter och spara det som en fil som laddas ner till hörlurarna. Det är komplicerat, men knappast omöjligt.

Master & Dynamic MW75 Neuro all colors 2
Foto: Master & Dynamic

Master & Dynamic MW75 Neuro: Pris och tillgänglighet

De banbrytande Master & Dynamic MW75 Neuro kan förbeställas nu, med förväntad leverans under första kvartalet 2024. Startpriset är satt till 649 USD. För närvarande är kvantiteterna begränsade.

Skandinaver som vill beställa nu kommer att behöva använda en förmedlingstjänst som JetCarrier, eftersom hörlurarna till en början endast levereras till USA och Kanada.

Mer info: neurable.io

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

Köp brusreducerande hörlurar till jul

Apple säljer USB-C-laddningsetuiet separat

Har du någonsin sett sådana här öronsnäckor förut?

Öronproppar - med 8K-ljud?

De här öronpropparna har en mycket speciell konstruktion

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen