Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Lugnet i stormens öga

När hörlursspecialisten Plantronics pratar om wearables så handlar det naturligtvis mest om saker man kan stoppa i örat.

Av / 2016-05-12 - 19:25
Lugnet i stormens öga

Med mobiltelefonen som oskiljbar följeslagare kan du prata med folk var du än befinner dig. Men ute i den bullrande verkligheten är det inte säkert att folk hör ett ord av vad du säger.

Det är ett problem som amerikanska Plantronics tar seriöst på, eftersom de lever av att bygga headsets till telefoner. Nyligen demonstrerade de deras egen version av werarables, som för dem handlar om smart teknik man kan stoppa i hörselgången.

Foto: Plantronics
Foto: Plantronics

Skälet till evenemanget var ett headset, Voyager 5200, som påstås göra det möjligt att prata i telefon och bli förstådd även om man befinner sig i mycket högljudda miljöer. Det har flera olika brusreduceringssystem, där fyra riktningskänsliga mikrofoner låter elektroniken urskilja röster mitt i allt oväsen. Inte ens en storm på 23 sekundmeter påstås kunna störa samtalet. Fast det kan nog ändå vara en god idé att uppsöka skydd i sådana fall, för sådana vindar kan få takpannor och trädgrenar att yra runt.

Foto: Plantronics
Foto: Plantronics

HD-ljud i fred
Om du inte är sugen på att prata med någon utan bara vill vara i fred så har Plantronics ett par trådlösa in-ear-hörlurar också. De heter BackBeat Go 3 och påstås ha ett ljud i HD-kvalitet plus bra isolering så att de dämpar oväsen utifrån. Och tröttnar man på ensamheten så kan man trots allt använda hörlurarna för att ringa och svara i telefon med hjälp av den inbyggda mikrofonen. BackBeat Go finns i två färger: svart/blå och koppar/grå.

Båda Plantronics öronprodukter kommer till butikerna nu i maj.

Priser: 
Voyager 5200: ca 1 100 kr
BackBeat Go 3: ca 900 kr

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen