Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2023: Shure Aonic 50 II

Och hybrid brusreducering.

Av / 2023-09-02 - 14:15
IFA 2023: Shure Aonic 50 II

Den nya utgåvan av Shures bästa trådlösa hörlurar har förbättrats på nästan alla områden. Aonic 50 II har till exempel spatial audio, vilket ger en sorts surroundeffekt. Den har också en ny hybrid brusreducering, bättre batteritid och kanske viktigast av allt, ännu bättre ljud.

För att ta det senaste först borde en ny Qualcomm-processor med Snapdragon Sound Technology ge de 50 mm stora elementen mer information och dito bättre ljud. Den stöder Bluetooth aptX Adaptive, med AAC, LDAC och SBC codecs, och det finns en ShurePlus Play-app med eq, där du även kan göra andra inställningar.

Läs också Brusdämpare med riktigt bra ljud Shure Aonic har kanske det bästa ljudet vi har hört i några brusdämpande hörlurar.

Det är lite oklart vad Shure menar med hybrid brusreducering, men den använder i varje fall sex mikrofoner som anpassar brusreduceringen. Du kan välja mellan fyra inställningar som Light, Moderate, Max och MaxAware, och det finns inget som tyder på att hörlurarna har adaptiv brusreducering som analyserar bruset och anpassar brusreduceringen i efterhand.

Foto: Shure

Med spatial audio får man som sagt en sorts surroundeffekt, som kan användas till både film och musik, och här finns tre inställningar att välja mellan: Musik, Bio och Podcast, allt i appen förstås.

Batteritiden har förbättrats rejält, till 45 timmar, och man kan ladda i en kvart för fem timmar längre batteritid.

Aonic 50 II levereras med ett fodral, en 3,5 mm hörlurskabel för de som vill använda dem med kabel, och en USB-laddningskabel. Priset är angivet till 399 Euro.

Foto: Shure
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”IFA 2023: Shure Aonic 50 II”

  1. Men kommer den fungerar på en Playstation 5, med deras värdelösa spatial surround audio? Skulle ju i så fall vara en dyr men säkerligen trevlig upplevelse. För de som inte behöver ha ett par hörlurar med mic.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Rulla till toppen