Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Huawei FreeClip – innovativa öppna öronsnäckor

Huawei FreeClip-öronsnäckorna sticker ut med en okonventionell design som betonar komfort och medvetenhet om omgivningen.

Skrivet av / 2023-12-14 - 15:53
Huawei FreeClip – innovativa öppna öronsnäckor

Huawei FreeClip-öronsnäckorna har en speciell form, med två runda enheter som är sammankopplade med en böjd brygga som fästs på sidorna av örat. Huawei har analyserat tusentals örondata för att optimera passformen. Bryggan är tillverkad av en speciell legering som anpassar sig efter användarens öra.

huawei-freeclip-2 copy
Foto: Huawei

Den öppna designen släpper in ljud och gör att användaren kan vara medveten om sin omgivning. Motsatsen till brusreducering, med andra ord. Det vore djärvt att gå emot megatrenden, där människor inte verkar kunna få nog av brusreducering, om det inte vore för att Huawei uppenbarligen har tillgodosett det behovet också, genom flera andra modeller.

Läs också Här är öronpropparna som aldrig blir svettiga Sony introducerar ett helt nytt koncept med de öppna öronpropparna LinkBuds.

FreeClip vänder sig i stället till en nischmarknad. Man kanske älskar att promenera i skog och mark och vill ta in ljuden från naturen. Men man vill ändå ha lite musik – eller en podcast – i örat. Det senare kan mycket väl vara det föredragna mediet för användare som tycker att FreeClip är tilltalande. Då kan man fokusera på dagens uppgifter, oavsett om det handlar om att höra när kaffemaskinen är klar, vara välkomnande mot sociala kollegor eller ta in ljuden från omgivningen när man ror runt fiskedammen på jakt efter gädda. Men man vill ju fortfarande lyssna på nyheterna eller sin favoritpodcast.

Sony var de första vi känner till som lanserade konceptet med sina LinkBuds. JBL har också gett sig in på området, med Soundgear Sense. Och nu Huawei.

huawei-freeclip-form-factor@2x-2 copy
Bra ljud ska komma från 10,8 mm element med dubbla magneter. Foto: Huawei

Lovar bra ljud

Huawei lovar att de inte har glömt bort ljudkvaliteten heller. Tydlig och detaljerad musikåtergivning uppnås med hjälp av ett avancerat dubbelt magnetiskt element, och en speciell strålformning med interferensmönster minimerar ljudläckage till omgivningen.

Öronsnäckorna har flera praktiska funktioner, som vattentätning, touchkontroll, equalizerlägen och brusreducering för samtal. Detta fungerar bara för mikrofonen, så att mottagaren hör dig tydligt. Det du hör själv dämpas inte. Batteritiden är beräknad till upp till 8 timmar från öronsnäckorna, med totalt 36 timmar extra med laddningsetuiet.

huawei-freeclip-main-features-3@2x-2 copy
Foto: Huawei

Huwaei FreeClip: Pris och tillgänglighet

FreeClip finns i två färger: svart och lila. De kan snart förbeställas och kommer att skickas mot slutet av december. Priset är 199 euro, vi förväntar oss att det svenska priset kommer att ligga runt 2 500 kronor.

Mer info: huawei.com

huawei-freeclip-secure-fit@2x-2-copy huawei-freeclip-colour-1@2x-2-copy huawei-freeclip-battery-life@2x-2-copy
<
>
Foto: Huawei
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

Köp brusreducerande hörlurar till jul

Apple säljer USB-C-laddningsetuiet separat

Har du någonsin sett sådana här öronsnäckor förut?

Öronproppar - med 8K-ljud?

De här öronpropparna har en mycket speciell konstruktion

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen