Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny generation trådlösa hörlurar från Huawei

FreeBuds-familjen utökas med Pro 2

Av / 2022-08-08 - 13:42
Ny generation trådlösa hörlurar från Huawei

Tillsammans med franska Devialet presenteras nu en efterföljare till Huawei FreeBuds Pro – FreeBuds Pro 2 som enligt uppgift ytterligare ska höja ribban för ljudupplevelsen för användaren. Hörluren är framtagen för att passa ”alla”, oavsett om du är kräsen finlyssnare eller tillhör den lite mer förlåtande vardagslyssnaren.

Med FreeBuds Pro 2 kan du som användare automatiskt ställa in ljudet efter hörselgångens form, hur du bär lurarna, samt volymnivå i realtid. Allt för ett mer personligt anpassat ljud.

Tack vare användandet av ljudkodningstekniken LDAC blir ljudupplevelsen ytterligare optimerad för användaren att njuta av en ultrahögupplöst lyssningsupplevelse. FreeBuds Pro 2 är certifierade enligt HWA och Hi-Res Audio Wireless.

Huawei FreeBuds Pro 2
Man har plockat bort det svarta alternativet, som fanns hos föregångaren, och istället ersatt den med eleganta Silver Blue. (Bild: Huawei)

För att skapa ljusa och exakta diskanter och övertoner används, för första gången någonsin i öronsnäckor enligt Huawei, ett plant UHF-membran. Utöver detta har hörlurarna ett dynamiskt drivelement med fyra magneter för mellanregister och lägre frekvenser för en mer slagkraftig bas. Resultatet sägs bli ett frekvensomfång från 14Hz till 48kHz.

FreeBuds Pro 2 har sömlös anslutning med två enheter för automatisk samtalsväxling. De dubbla anslutningsfunktionerna ska fungera med enheter för alla ändamål inklusive surfplattor, datorer och wearables. Oavsett om enheten bygger på HarmonyOS, Android, iOS eller Windows så är tanken att det ska vara enkelt att parkoppla hörlurna.

Brusreducering

Huawei FreeBuds Pro 2 sägs exakt identifiera den omgivande ljudmiljön och välja ett lämpligt brusreducerande läge för bästa lyssnarupplevelsen. Här används Triple Mic ANC system som uppges öka det genomsnittliga ANC-djupet (Active Noise Cancelling) med 15 procent jämfört med sin föregångare. Inte ens bullriga flygplansmotorer ska kunna störa musikupplevelsen och friden.

I pressmeddelandet skriver Huawei vidare att deras brusreduceringsteknik för samtal, Pure Voice, möjliggör tydliga samtal genom att exakt fånga upp mänskliga röster samtidigt som de förbättrar brusreduceringen oavsett var du väljer att ta ditt samtal.

Batteritid

Batteritiden har ökat med 30 minuter från sin föregångare och är nu uppe i 4 timmar med ANC och tillsammans med laddningsfodralet förlängs detta upp till 18 timmar.

Kör du utan ANC kan du lyssna i 6,5 timmar och upp till totalt 30 timmar med fodralet. FreeBuds Pro 2 stöder även omvänd laddning på hörlursfodralet med både telefon eller surfplatta.

Pris och tillgänglighet

Huawei FreeBuds Pro 2 finns tillgängliga från idag, den 8 augusti, med ett rekommenderat cirkapris på 1 990 kronor.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Rulla till toppen