Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

High-End 2023: DALI IO-12

Lånar teknik från DALIs högtalare.

Av / 2023-05-19 - 10:54
High-End 2023: DALI IO-12

De kommande hörlurarna IO-12 är inte de första från danska DALI, men de är de första i highend-segmentet – och då måste de vara bra om de ska kunna slåss om uppmärksamheten på en allt större marknad.

Just de här skiljer sig lite från allt DALI har gjort tidigare. Inte med högtalare förstås, men hörlurar. För IO-12 har DALIs patenterade Soft Magnetic Compound-magneter (SMC).

Som vi vet från högtalarna ska de minska hysteresen, det vill säga den förvrängning som uppstår när talspolarna rör sig i magnetgapet.

I pressmeddelandet säger DALI att man genom att använda SMC i hörlurarna i praktiken har lyckats åstadkomma en klarhet som många förknippar med elektrostatiska hörlurar.

 

Foto: DALI

IO-12 kan användas med en kabel, kopplade till ett hörlursuttag med en 3,5 mm-kontakt, men det ingår även en USB-kabel för digital anslutning, och de kan användas trådlöst med Bluetooth och aktiv brusreducering när man är på språng.

Hörlurarna stöder aptX Adaptive Bluetooth och när de är anslutna med USB-C-kabeln klarar de ljudfiler med upp till 24 bit/96 kHz-upplösning.

Batteritiden uppges vara 35 timmar och öronkåporna har inbyggda mikrofoner för handsfree-samtal.

IO-12 finns inte i butik förrän i augusti. Priset uppskattas bli 1 000 euro.

Foto: DALI
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Rulla till toppen