Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

FiiO JW1: Nej, det är inte öronproppar

De ser ut som öronproppar, men FiiO JW1 sitter utanpå dina öron, utan några proppar alls.

Av / 2023-07-26 - 18:58
FiiO JW1: Nej, det är inte öronproppar

 

FiiO JW1 är en frisk fläkt på en marknad som översvämmas av trådlösa öronsnäckor och hörlurar. Det är en hybrid mellan ett par hörlurar och öronproppar. För även om de ser ut som ett par öronproppar med en öronbygel finns det inget att sätta i öronen. Trä bara bågen över örat och tryck på play.

Öppen typ

Hörlurarna är av öppen typ, vilket innebär att vi förväntar oss förstklassig komfort under långa tidsperioder. Men det innebär också ljudläckage, så du kommer troligen inte att vilja ta med dem på flygplan eller andra former av kollektivtrafik. Eller, kanske på bussen, om du är den typen av person som är rädd för att missa din hållplats.

Läs också Sommarmusiken rakt i örat Är du less på AirPods Pro? Vi testar nio alternativ. Vilka ger det bästa ljudet i sommarvärmen?

Vi är nyfikna på hur basåtergivningen är i dessa. Men det finns i alla fall en 14,2 mm driver för varje öra, vilket är dubbelt så stor diameter och fyra gånger så stor membranyta som vad som är brukligt för ett par öronproppar. Så vi har stora förhoppningar.

FiiO hävdar själva att ljudkvaliteten är mycket bättre än i så kallade bone conducting-hörlurar, dvs. där ljudet skapas genom vibrationer i kindbenet.

Öronbyglarna gör att JW1 sitter stadigt på plats och aldrig ramlar av, även om du headbangar hårt för dig själv. Perfekt för träningspasset?

FiiO JW1 basketball player
Foto: Skärmdump från officiell video.

13 timmar batteritid

FiiO JW1 uppges ha cirka 13 timmars batteritid i öronpropparna, med två extra laddningar från etuiet.

Hörlurarna har stöd för Bluetooth 5.3, men vi vet ännu inte om de har multipoint, dvs. möjligheten att vara anslutna till flera enheter samtidigt. Vi vet inte heller något om vilka ljudkodekar som stöds.

Läs också: Den här prylen gör alla hörlurar ”trådlösa”

FiiO JW1: Pris och tillgänglighet

Vad vi vet är att priset är satt till 40 euro, vilket borde betyda ungefär 500 kronor. Vi befinner oss med andra ord i den billigare änden. Den officiella lanseringen är den 27 juli.

Mer info: fiio.com

Läs också:

FiiO BTR3

Trådlös pryl till hörlurarna

FiiO är en riktigt kul liten grej som blåser nytt, trådlöst liv i dina gamla hörlurar.

Läs hela testet
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det pirrar i magen efter de här

Vi är bäst - säger Huawei

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Rulla till toppen