Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Fiio FW3 True Wireless

Fiio FW3 lovar bättre ljud, men saknar en sak.

Av / 2023-07-12 - 10:37
Fiio FW3 True Wireless

Normalt sett tar vi emot nyheter om billiga öronproppar med en axelryckning. Det är inte i budgetklassen man hittar det bra ljudet, men Fiio vill annorlunda med FW3 True Wireless.

Som är så billiga att det nästan är förvånande vad de har uppnått för pengarna. Fiio säger själv att de har fokuserat på ljudkvalitet, och det förstår vi när vi läser att de har använt Qualcomms QCC5141 Bluetooth-krets, som stödjer Bluetooth 5.2, men inte bara det.

Öronpropparna klarar även LDAC, LHDC, AptX Adaptive, AptX, AAC och SBC, vilket på klarspråk betyder att de faktiskt kan spela 24-bitars ljudfiler.

Foto: Fiio

Det är inte allt, FW3 har också en AK4332 D/A-omvandlare med en förstärkarkrets som driver ett 10mm kolbaserat dynamiskt element. Ganska exotiskt, och specifikationer vi vanligtvis förknippar med mycket dyrare hörsnäckor.

Haken är att FW3 inte är försedd med aktiv brusreducering alls. Fiio förklarar att de har fokuserat på bästa möjliga ljud för priset, och att ANC skulle göra öronpropparna mycket dyrare.

Foto: Fiio

Lurarna kan spela i sju timmar, fodralet har 14 timmars batteritid, så totalt 21 timmar alltså.

I Fiio Music-appen för iOS och Android har man tillgång till en 10-bands equalizer, och FW3 stöder Low-latency gaming, som lovar att fördröjningar i ljudet ska vara under 100ms.

Öronpropparna har små, fysiska knappar för att styra ljudet och svara på samtal, och den tidigare nämnda appen erbjuder även balansjustering, val av ljudcodec och fyra filterinställningar för den som är intresserad av att anpassa ljudet så mycket som möjligt.

Priset är angivet till 110 Euro, vilket verkar väldigt tilltalande för oss. Vi kommer i alla fall att testa FW3 så fort vi får tag i ett par.

Foto: Fiio
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dyson lanserar sina första hörlurar

Öronproppar för tuff användning

De här går i 100 timmar

Creatives senaste har ett partytrick

Öppna öronproppar från Beyerdynamic

Det pirrar i magen efter de här

Vi är bäst - säger Huawei

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Rulla till toppen