Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

En billigare öppen hörlur från Meze

Med 109 Pro vill Meze erbjuda många av kvaliteterna från sina flaggskepp till ett mycket lägre pris.

Av / 2022-08-03 - 12:16
En billigare öppen hörlur från Meze

Meze, en erkänd hörlurstillverkare från Rumänien, har precis lanserat sitt senaste par öppna hörlurar. Där flaggskeppen Empyrean och Elite är dyra prylar för 37 000 respektive 44 000 kronor lovar Meze att nya 109 Pro erbjuder många av samma ljudmässiga kvaliteter, samt ett hantverk på samma nivå. När de lovar detta till mindre än tiotusen kronor får de vår uppmärksamhet.

Dynamiska öppna hörlurar

Där flaggskeppen är planmagnetiska, det vill säga där en tunn folie är upphängd mellan två motstående magnetfält och vibrerar i takt med dessa, är 109 Pro tillverkarens första öppna hörlurar av traditionell dynamisk typ.

De öppna hörlurarna har kåpor i äkta valnöt, både för att följa Meze Audios estetik, men också för att de menar att det ger ett mer naturligt ljud. Vi lovas ett ”exceptionellt ljudlandskap och mycket detaljerat, omslutande ljud, med precis rätt tryck”.

Den övriga konstruktionen är huvudsakligen i en legering av mangan och stål, och zink finns också på vissa ställen. Alla delar skruvas ihop istället för att limmas, vilket gör dem enklare att underhålla.

Meze Audio 109 Pro 2
Foto: Meze Audio

För musiknjutare

Även om modellen kallas 109 Pro får vi inte intrycket att hörlurarna är specifikt inriktade på ljudtekniker. Det är musikälskare Meze vänder sig till i marknadsföringen av dessa. Och med tanke på det varma ljudet vi kommer ihåg från 99 Classics, skulle det inte förvåna oss om 109 Pro också har samma ljudprofil. Med andra ord mer av ren musikglädje än det platta analytiska ljud man kan förvänta sig av ett par proffslurar.

Meze 109 Pro: Pris och tillgänglighet

Meze har tidigare sagt att 109 Pro kommer att kosta ”under 1 000 dollar”, och många spekulerar i att vi kommer att hamna runt 800. Vi gissar därför att priset blir mindre än 10 000 kronor här när hörlurarna anländer i oktober.

Läs hela det engelska pressmeddelandet här

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi är bäst - säger Huawei

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Rulla till toppen