TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

En billigare öppen hörlur från Meze

Med 109 Pro vill Meze erbjuda många av kvaliteterna från sina flaggskepp till ett mycket lägre pris.

forfatter
Publicerad 2022-08-03 - 12:16

Meze, en erkänd hörlurstillverkare från Rumänien, har precis lanserat sitt senaste par öppna hörlurar. Där flaggskeppen Empyrean och Elite är dyra prylar för 37 000 respektive 44 000 kronor lovar Meze att nya 109 Pro erbjuder många av samma ljudmässiga kvaliteter, samt ett hantverk på samma nivå. När de lovar detta till mindre än tiotusen kronor får de vår uppmärksamhet.

Dynamiska öppna hörlurar

Där flaggskeppen är planmagnetiska, det vill säga där en tunn folie är upphängd mellan två motstående magnetfält och vibrerar i takt med dessa, är 109 Pro tillverkarens första öppna hörlurar av traditionell dynamisk typ.

De öppna hörlurarna har kåpor i äkta valnöt, både för att följa Meze Audios estetik, men också för att de menar att det ger ett mer naturligt ljud. Vi lovas ett ”exceptionellt ljudlandskap och mycket detaljerat, omslutande ljud, med precis rätt tryck”.

Den övriga konstruktionen är huvudsakligen i en legering av mangan och stål, och zink finns också på vissa ställen. Alla delar skruvas ihop istället för att limmas, vilket gör dem enklare att underhålla.

Meze Audio 109 Pro 2
Foto: Meze Audio

För musiknjutare

Även om modellen kallas 109 Pro får vi inte intrycket att hörlurarna är specifikt inriktade på ljudtekniker. Det är musikälskare Meze vänder sig till i marknadsföringen av dessa. Och med tanke på det varma ljudet vi kommer ihåg från 99 Classics, skulle det inte förvåna oss om 109 Pro också har samma ljudprofil. Med andra ord mer av ren musikglädje än det platta analytiska ljud man kan förvänta sig av ett par proffslurar.

Meze 109 Pro: Pris och tillgänglighet

Meze har tidigare sagt att 109 Pro kommer att kosta ”under 1 000 dollar”, och många spekulerar i att vi kommer att hamna runt 800. Vi gissar därför att priset blir mindre än 10 000 kronor här när hörlurarna anländer i oktober.

Läs hela det engelska pressmeddelandet här

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Finns det ljus finns det ljud Oändlig speltid tack vare solcellsteknologi
Fantastiskt ljud från B&W Px7 S2 är helt enkelt ett par fantastiskt välljudande hörlurar, som dessutom har brusreducering.
Sinnesro till fyndpris Creative Zen Hybrid ser mycket dyrare ut än de faktiskt är. Och låter så också.
Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend