Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

B&O:s tredje försök med True Wireless

Beoplay E8 3rd Generation är mindre än sina föregångare. Ändå är de starkare och har bättre batteritid.

Av / 2020-01-15 - 14:28
B&O:s tredje försök med True Wireless

Vi hann knappt testa andra generationen av de helt trådlösa öronpropparna Beoplay E8 förrän den tredje är här. Den fullständiga beteckningen är Beoplay E8 3rd Generation, fast i B&O:s pressmeddelande kallas de mest för bara Beoplay E8.

Bang & Olufsen har använt sig av 3D-modellering och testats på riktiga människor i ett försök att anpassa E8 till flera olika öronformer och -storlekar. Öronpropparna har krympt 17 procent och väger nu bara 5,8 gram styck. Detta gör att Beoplay E8 passar ännu mindre öron och utlovar bättre komfort med en mer naturlig passform.

Bang & Olufsen Beoplay E8 3.0 stöder trådlös Qi-laddning. Foto: B&O

Bättre ljud

Varje öronpropp har en ny basreflexport som ger bättre luftflöde, vilket gör att elementen kan röra sig mer fritt och återge en mer exakt och verklighetstrogen bas. Med Beoplay-appen går det att fintrimma ljudet från mobilen.

Speltiden sägs nu vara upp till 35 timmar med inklusive laddfodralet och 7 timmar i själva propparna. Fodralet laddas upp på bara två timmar.

Why so serious…? Foto: B&O

Bättre tal

Antalet mikrofoner inbyggda i Beoplay E8 har fördubblats, från två till fyra, för att kunna fasa ut det mesta av ljudet som inte kommer direkt från munnen. Resultatet är bättre talkvalitet, med mindre brus från omgivningen.

Fler mikrofoner förbättrar även Transparency Mode, som gör att man kan höra omgivningen runt omkring genom mikrofonerna med en enkel beröring på en av propparna. Det finns däremot ingen aktiv brusreducering.

aptX

Vi saknade aptX i föregångaren, som dessutom led av en väl lång ljudfördröjning – vilket gick utöver spel- och videoupplevelsen med mobila enheter. Men alla goda ting är tre, för nu finns äntligen aptX-kodeken på plats! Det ger bättre ljud på Android-enheter, så vi får hoppas att fördröjningen är kortare den här gången. Även till iPhone, som använder AAC. Men som vi vet är det fullt möjligt att göra AAC med kort fördröjning. Det har Apple med både AirPods Pro och Beats Powerbeats Pro. Även Sony WH-1000XM3 (over-ear) har en överraskande kort fördröjning via AAC.

Pris och tillgänglighet

Beoplay E8 3rd Generation kostar 3 000 kronor och säljs med ett fodral som är av skinn och stöder trådlös Qi-laddning. De släpps 14 februari och finns bara i svart.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen