TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Apple lovar att AirPods får ännu bättre ljud

Tredje generationen AirPods får Spatial Audio och adaptiv EQ.

forfatter
Publicerad 2021-10-19 - 08:22

Den tredje generationen av Apples ikoniska vita öronproppar, de trådlösa AirPods, får Spatial Audio och adaptiv equalizer. Den nya versionen är också mer kompakt och har en kortare mikrofonpinne, är stänkskyddad och påstås ha ett bättre ljud tack vare ett nytt högtalarelement.

Spatial Audio har vi redan stött på i AirPods Max, hörlurarna som stöder Dolby Atmos med Apple Music och ger en känsla av rymd i filmer och TV-serier. Öronpropparna anpassar också ljudet i örat med hjälp av en inåtriktad mikrofon som kollar av akustiken bakom propparna, alltså i hörselgången, och använder en adaptiv EQ för att optimera ljudet.

Tack vare AAC-ELD ska samtalskvaliteten vara förbättrad.

Apple AirPods
Foto: Apple

Tredje generationen är stänkskyddad och har en timme längre batteritid än föregångaren: sex timmars musik, eller sammanlagt 30 timmar om man räknar batteriet i fodralet. Som också är anpassat för trådlös laddning, bland annat med Apples MagSafe-laddare.

Tillsammans med operativsystemet iOS 15 i iPhone och iPad OS 15 kan man få ett rumsligt ljud – Spatial Audio – även i FaceTime-gruppsamtal och det går att hitta propparna med hjälp av Apples Hitta-nätverk. Siri stöds naturligtvis och man kan få Siri att bland annat läsa upp meddelanden, meddelanden och avtal.

Tredje generationens AirPods kostar 2 100 kronor och släpps i butik tisdagen den 26:e oktober.

Foto: Apple

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Finns det ljus finns det ljud Oändlig speltid tack vare solcellsteknologi
Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 är helt enkelt ett par fantastiskt välljudande hörlurar, som dessutom har brusreducering.
Sinnesro till fyndpris Creative Zen Hybrid ser mycket dyrare ut än de faktiskt är. Och låter så också.
Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!
LG lanserar nya öronsnäckor LG: s nya Tone Free öronsnäckor ska sitta som gjutna och lovar fantastiska ljudupplevelser inklusive Dolby Atmos och brusreducering.
FreeBuds-familjen utökas FreeBuds-familjen utökas med Pro 2
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend