TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Sonos Sub Mini försenad?

Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.

forfatter
Publicerad 2022-08-12 - 12:06

Obs! Artikelbilden är inte av Sonos Sub Mini, utan är endast avsedd som en indikation på vilken form Sub Mini förväntas få.

 

Sonos meddelade under presentationen av kvartalsrapporten för Q3 på onsdagen att de har beslutat att skjuta upp lanseringen av en ny produkt, som var planerad inom kort.

Den nya Sonos-produkten ryktas vara en mindre och billigare subwoofer som heter Sub Mini. Uppgifterna läckte på grund av ett fel som inträffade under en kort tid i Sonos egen app, där man kunde välja att lägga till subwoofer i systemet, och då dök en ”Sub Mini” upp. Den beskrivs i appen som en ”mindre, cylindrisk subwoofer”. I juni dök dessutom Sub Mini upp bland godkända produkter vid Federal Communications Commission (FCC), den amerikanska myndigheten som reglerar telekommunikation, inklusive allt som kommunicerar via radiovågor.

Sonos Sub Mini FCC
Ritningarna av Sub Mini, godkända av FCC. Foto: FCC

Något vi har bett om

En billigare subwoofer är en produkt som vi på Ljud &Bild har efterfrågat ända sedan den första versionen av Beam soundbar kom ut. Detta eftersom priset på Sonos enda subwoofer – Sub – är oproportionerligt högt jämfört med soundbaren. Prisförhållandet förbättrades inte när den ännu billigare soundbaren Ray släpptes strax före sommaren. En soundbar för bara en tredjedel av priset på Sonos Sub. Det är orimligt att anta att någon kommer att köpa de två produkterna och para ihop dem, även om det faktiskt lägger till välbehövlig bas till Ray.

Och eftersom rykten om Sub Mini är äldre än de första ryktena om Ray (då kallad Fury), är det mycket troligt att det är den kompakta subwoofern Sonos hade planerat att lansera inom kort. Men som nu alltså skjuts upp.

Sonos Ray Photo Geir Nordby 1
Försäljningen av soundbaren Sonos Ray har varit ganska blygsam. Foto: Geir Gråbein Nordby

Ljummet mottagande av Ray

Kvartalspresentationen var inte en särskilt vacker historia, med en ovanlig förlust, även om det var på blygsamma 597 000 dollar. En ljummen mottagning av Sonos Ray soundbar har nämnts som en av anledningarna till det dåliga kvartalet. Folk älskar inte Ray och mottagningen stämmer bra med vår egen oengagerade upplevelse av produkten.

Nu ska det sägas att Sonos skyller på sämre tv-försäljning än normalt, och de fortsätter att vara optimistiska om Rays framtid. Vi är inte lika övertygade. Den saknar inte bara stöd för Dolby Atmos, den har inte ens HDMI-ingång. Och när man ser hur mycket mer man får för pengarna någon annanstans, som med TCL TS8132 och även Denon DHT-S517 (som vi avslöjar i vårt test om exakt en vecka) borde Sonos inte vara alltför säkra på Rays framgång.

Då rekommenderar vi hellre att spendera några extra kronor på Beam 2.

Sub Mini före jul?

Istället för en förestående lansering förväntas Sub Mini istället landa på hyllorna någon gång mellan oktober och december. Låt oss hoppas att de hinner till julhandeln.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!
blank

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
blank

Sonos Beam (Gen 2)

Nya Sonos Beam: Vilket stort ljud!

Sonos Beam var redan den bästa kompakta soundbar-högtalaren. Senaste generationen är ännu bättre, med Dolby Atmos.

Sonos Arc

Sonos Arc är en lyckad Atmos-soundbar

Äntligen har Sonos kommit med en stor soundbar-högtalare. Arc stöder Atmos och har dessutom ett par fiffiga tricks på lager.

Sonos Sub (Gen 3)

Sonos dubblar basen

Sonos Sub är tillbaka i sin tredje generation och nu går det att ha två stycken i samma rum. Vi har testat!

Sonos Move

Videorecension: Äntligen en Sonos-högtalare som kan följa med ut

Sonos kapar kedjorna och släpper ut sin första högtalare från hemmets väggar.

Sonos Roam

Sonos-systemet i ”to-go”-version

Sonos första bärbara högtalare imponerar med sin integration och bekvämlighet.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
blank
Danskt åskmuller Danska Vestlyd är ett nytt högtalarmärke med högljudda ambitioner. Vi har testat toppmodellen.
blank
Kan vara mitt i prick för många Äntligen en billigare subwoofer från Sonos! Sub Mini kan vara precis vad du har väntat på.
Riktig hifi för småpengar Argon Audio har uppdaterat sin redan lyckade Forte-serie. Det har den bara blivit bättre av.
Monitor Audio förnyar Platinum-sortimentet Monitor Audio firar 50 år och lanserar nya flaggskeppshögtalare.
Ny 700-serie högtalare från Bowers &Wilkins Hämtar teknik från high-end högtalarna i 800-serien.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
Följ Ljud & Bild