Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Steinway Lyngdorf Model S Soundbar – världens mest extrema soundbar

Steinway Lyngdorf Model S Soundbar är förmodligen en av världens mest extrema soundbars. Men hur mycket kostar den egentligen?

Av / 2024-06-23 - 10:01
Steinway Lyngdorf Model S Soundbar – världens mest extrema soundbar

Ljud & Bild har redan skrivit om Model S Soundbar från Steinway Lyngdorf, som är en av de senaste högtalarna från den välrenommerade high-end-tillverkaren. Vi förknippar oftast tillverkaren med tornhöga högtalare i pianolack, men nu har de skapat en soundbar. Med en bredd på 189 centimeter är den designad för att matcha de riktigt stora TV-skärmarna, och matchar perfekt bredden på en 85″ TV, som till exempel Samsung TQ85QN900D.

Steinway Lyngdorf Model S Soundbar

Model S Soundbar är utformad för att passa in där man inte har plats för ett traditionellt system med separata högtalare. Högtalarelementen liknar dem som finns i separata Steinway-högtalare som Model S-15, men här finns tre av dem kombinerade i en gedigen soundbar, inklusive inbyggda subwoofers.

Steinway-högtalarna använder avancerade AMT-foliediskanter, som är kända för sin fingranna diskantåtergivning, samt kraftfulla subwoofers och avancerad rumskorrigering (RoomPerfect). Beroende på vilken konfiguration du väljer kan den också kompletteras med matchande bakre högtalare. Men det är inte billigt!

Det är värt att notera att Model S Soundbar inte har någon egen förstärkare eller surroundprocessor inbyggd i själva högtalaren. Istället ska den anslutas till separata Steinway & Sons-komponenter, till exempel P100-surroundprocessorn och effektförstärkarna A1 och A2. Därmed får den tillgång till avancerad RoomPerfect-rumskorrigering och en uteffekt på upp till 1600 watt!

Kabinettets generösa storlek och bredd säkerställer inte bara att de kraftfulla baselementen har tillräckligt med spelrum, utan ger också en bredare ljudbild med bra separation mellan center- och frontkanalerna. Vem vet, kanske kan den här soundbaren också ge fullvärdigt stereoljud för musik?

Model S Soundbar har tre tvåvägshögtalare för front- och centerkanalerna, medan två inbyggda 10-tums subwoofers borgar för bra basåtergivning (Illustration: Steinway Lyngdorf)

En av världens största och dyraste soundbars

Det här är sannolikt en av de största, mest kraftfulla och mest exklusiva soundbars du kan köpa idag. Men hur mycket måste man betala för den?

Soundbaren kostar 17 000 dollar eller nästan 180 000 kronor plus moms, men det slutar inte där. Därefter måste du också lägga till Steinway-processorn och effektförstärkaren, som också kostar betydande sexsiffriga belopp.

Detta säger oss att Steinway-soundbaren nog är världens dyraste i sitt slag, när allt läggs ihop. Men så kostar ju också en ny Steinway-flygel i original cirka två miljoner kronor.

Model S Soundbar är tillgänglig nu och kan levereras i svart eller vitt, samt på begäran i mer exklusiva utföranden som Steinways högglansiga pianolack. Om den lever upp till förväntningarna och den saftiga prislappen ser vi fram emot att kolla upp i ett framtida test.

PSST. Den största och dyraste soundbaren som vi hittills har testat är Beosound Theatre från Bang & Olufsen, och den kostar cirka 100 000 kronor, plus eventuell TV och sockel som man väljer att montera den på.

Läs också Vi testar B&O:s häftigaste soundbar Bang & Olufsens senaste skapelse, Beosound Theatre, är definitivt något av det grymmaste vi både har sett och hört i soundbar-kategorin. Men den kostar!

Med Steinway & Sons Model S Soundbar omdefinierar vi vad som är möjligt när det gäller ljudprestanda för en soundbar. Det är en unik högtalare för vägg- eller möbelplacering, med eller utan TV, som tar intensiteten och energin i musik och filmljudspår på allvar. Med sin obefläckade lackering och karakteristiska Steinway & Sons-detaljer är den designad som ingen annan soundbar”, säger Roland Hoffmann, Product Marketing Director på Steinway Lyngdorf.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Pillret som förbättrar humöret

Legendarisk gitarrförstärkare får nytt liv

Boom för evigt

Extrem soundbar från Steinway Lyngdorf

Dolda basmuskler från Neat

Franska högtalare som får det att vattnas i munnen på oss

Berömd konstnär utsmyckar B&O

Se vilken högtalare som är tillbaka!

Se den häftigaste JBL-samlingen i världen

Superdiskanten är kronan på verket

En ny stjärna på högtalarhimlen

Jordbävning i vardagsrummet

Rulla till toppen