Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Beosound A9 i specialutgåva – för de få utvalda

Bildkonstnären och Kashmir-sångaren Kasper Eistrup står bakom en specialutgåva av Beosound A9. Den dåliga nyheten är att du förmodligen inte kommer att få chansen att lägga vantarna på den.

Av / 2024-06-17 - 18:08
Beosound A9 i specialutgåva – för de få utvalda

Bang & Olufsen Beosound A9, med sin stora tygklädda yta på tre träben, liknar en duk på ett staffli.

Så det är logiskt att låna ut utrymmet till bildkonstnärer som kan frottera sig på duken. Något som Bang & Olufsen har gjort flera gånger tidigare.

Nu har turen kommit till Kasper Eistrup, för många känd som sångaren i 90-talsbandet Kashmir, men som också är en aktuell och välkänd bildkonstnär som har skapat verk med kung Frederik X och för prisbelönta Axel Towers i Köpenhamn.

B&O_01 B&O_04
<
>
Beosound A9 Cacophonia av Kasper Eistrup. (Foto: Havemann)

Kasper Eistrups tolkning av Beosound A9, kallad Cacophonia, är inspirerad av hans personliga inställning till konst, som kombinerar fragment från konstverk som sätts samman för att skapa ett nytt uttryck. Han har i samarbete med designers och ingenjörer på Bang & Olufsen också valt nyansen på träbenen och en unik kopparton för aluminiumringen som ramar in duken. Slutligen har han signerat bakstycket på högtalaren, som antingen kan stå som ett fristående objekt i ett rum eller monteras på väggen som en traditionell målning.

Läs också Bang & Olufsen BeoPlay A9 Bra ljud finns i alla möjliga former och storlekar. Bang & Olufsens trådlösa tallrik imponerar med ett ovanligt utseende och ett helgjutet ljud!

”Det är ett privilegium att få kombinera två av mina största passioner, bild och ljud, och jag är mycket nöjd med slutresultatet,” säger Kasper Eistrup.

Kasper Eistrup är den enda dansken bland en handfull utländska bildkonstnärer som har bjudits in att delta i projektet Art of the A9.

(Foto: Bang & Olufsen)

Pris och otillgänglighet

Och hur mycket kostar en specialanpassad version av Beosound A9, dekorerad av en internationell konstnär? 50 000 danska kronor (motsvarande cirka 79 000 svenska kronor). Det är dubbelt så mycket som priset för en ”rå” Beosound A9, men då får du också en högtalare som det endast finns ett fåtal av i världen. Endast 50 exemplar av Beosound A9 Cacophonia har tillverkats, och de kommer endast att säljas i Danmark.

Det hör till bilden att hela högtalaren är utställd, och jämfört med priset på Kasper Eistrups verk är priset förmodligen ganska rimligt. Man kan dock få den kätterska tanken att det vackra verket hade kunnat komma fler till glädje om Bang & Olufsen hade valt att sälja den utsmyckade frontramen i lösvikt. Det går redan att köpa flera andra konstnärligt utsmyckade frontramar till Beosound A9, och då är priset mindre än en tiondel.

Kasper Eistrup är före detta sångare i bandet Kashmir och numera bildkonstnär. (Foto: Bang & Olufsen)

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Överraskande prisvärd high-end

Pillret som förbättrar humöret

Legendarisk gitarrförstärkare får nytt liv

Boom för evigt

Extrem soundbar från Steinway Lyngdorf

Dolda basmuskler från Neat

Franska högtalare som får det att vattnas i munnen på oss

Berömd konstnär utsmyckar B&O

Se vilken högtalare som är tillbaka!

Se den häftigaste JBL-samlingen i världen

Superdiskanten är kronan på verket

En ny stjärna på högtalarhimlen

Rulla till toppen