Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

LG DukeBox spelar ljuv musik och heta videor

Det här är vad vi vill ha i vinterkylan - en rörförstärkare med en transparent OLED-TV!

Av / 2024-01-05 - 18:43
LG DukeBox spelar ljuv musik och heta videor

CES 2024-mässan äger rum i Las Vegas nästa vecka, men LG har uppenbarligen problem med att hålla tyst om sina hemligheter fram till dess: Med så många lanseringar i förväg undrar man om de kommer att ha några överraskningar kvar för oss när mässan öppnar!

En av höjdpunkterna på mässan kommer enligt uppgift att vara avtäckningen av DukeBox, en innovativ ny högtalare som kombinerar audiofilt rörljud med transparent OLED-panelteknik. Denna nya högtalare kommer att bli spännande att kolla in när vi landar.

”Audiofil” högtalare med transparent OLED-skärm

LG:s högtalare är tänkt att vara ett slags moderniserad jukebox, med en sömlös kombination av bild och ljud. Den har två framåtriktade högtalare längst ner och 360-graders högtalare längst upp. Inuti lådan är själva förstärkarsektionen, som består av vakuumrör, inkapslad och visas bakom en transparent OLED-skärm.

Högtalaren kommer från LG Labs, som är den sydkoreanska tillverkarens avdelning för lite mer ”experimentella” produktinnovationer. De kommer att ha ett särskilt utställningsområde på CES där de presenterar kreativa idéer och tjänster.

OLED-skärmens transparens kan justeras för att skapa en fängslande visuell effekt samtidigt som den till exempel visar information om den musik som spelas (Foto: LG)

LG:s högtalare utlovar en omslutande ljudupplevelse, men DukeBox ska också kunna användas för att njuta av videoinnehåll som filmer och serier, eller till och med skapa en mysig brasstämning, där vakuumrören är synliga bakom lågorna.

LG har ännu inte avslöjat specifikationerna för högtalarna, förstärkaren eller inte minst storleken på OLED-skärmen. Produkten har inte heller fått något officiellt lanseringsdatum eller pris, så det återstår att se om detta blir något mer än ett koncept. Men en sak är säker, DukeBox är definitivt en produkt som vi ser fram emot att få se och höra!

Under CES 2024 kommer LG Labs också att visa upp en ny version av husvagnen Bon Voyage och kaffemaskinen Duobo. Och hos LG Electronics förväntar vi oss att se andra produkter som LG CineBeam Qube miniprojektor, Smart Home AI Agent smart robot och, inte minst, alla de nya OLED-TV-apparaterna.

Läs också LG kunde inte hålla sig: Här är OLED M4, G4 och C4 De nya OLED-TV-apparaterna i serierna M4, G4 och C4 är redan officiella.
Läs också Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn LG CineBeam Qube är inte större än ett par pocketböcker, men kan fixa bio "var som helst"...

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Sonos vill göra vardagen enklare med en ny app

Upp till 18 tum med baspulver!

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen