Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny Sonos-app ska ge bättre upplevelse

Torsdagen den 23 april presenterade Sonos sin mest omfattande omdesign av appen någonsin.

Av / 2024-04-23 - 16:18
Ny Sonos-app ska ge bättre upplevelse

Den nya Sonos-appen syftar till att ge lyssnarna en bättre och mer personlig upplevelse, baserat på år av forskning, datainsamling och återkoppling från användarna.

Först och främst har appen en ny startsida som samlar allt ditt favoritinnehåll, enhetshantering och inställningar på ett och samma ställe. Ett enkelt svep uppåt från botten ger snabb åtkomst till att styra hela Sonos-systemet, inklusive högtalargruppering och volymjustering.

Sonos-App System Settings - Light copy
Enkelt att spela upp till och gruppera enheter. Skärmdump: iOS

Jen Iudice, ansvarig för användarforskning på Sonos, förklarar för oss i en digital intervju att undersökningen visade hur personligt förhållande folk har till den musik och det innehåll de lyssnar på:

– Vi insåg genom den här undersökningen att det är viktigt att komma åt innehållet så snabbt och effektivt som möjligt, säger Iudice.

Läs också En liten ljudrevolution Årets kanske mest hajpade talare har besökt testrummet. Sonos Era 300 representerar en ny våg inom 3D-musikuppspelning, med ett ljud som kan framkalla allt från gåshud till illamående ...

Anpassa efter egen smak

En av de största nyheterna är möjligheten att anpassa startsidan enligt egna lyssningsvanor. Nu kan du fästa dina favoritspellistor, album och podcasts direkt på startsidan för enkel åtkomst. Om du till exempel har en träningsspellista, en avslappningsspellista och en partyspellista kan dessa enkelt organiseras på startsidan så att du snabbt kan starta den musik som passar för stunden.

Sonos-appen får också förbättrad sökning och innehållsorganisation oavsett streamingtjänst. Vi kan redan hitta vårt favoritinnehåll i olika streamingtjänster, men nu låter Sonos dig också välja en tjänst som du föredrar så att sökresultat från den tjänsten prioriteras. Om du till exempel prenumererar på två tjänster men föredrar den mer udda Qobuz framför Apple Music kommer relevanta sökresultat från den tjänsten alltid att hamna överst.

Läs också Två steg framåt och ett tillbaka för Move 2 En modernare portabel högtalare som fått en rejäl boost i batteritiden.

Dessutom är sökfältet nu alltid tillgängligt på startsidan, och utforskandet av innehåll är nu sammanslaget med sökningen:

– Vi upptäckte att det som börjar med en sökning ofta slutar med ytterligare utforskning, och att föra samman dessa två gör det mycket mer sömlöst”, säger Jen. – Så om du till exempel söker efter en artist kan du enkelt klicka dig vidare för att utforska deras bästa låtar och album.

Sonos App Home Screen - Dark copy
Renare startskärm. Välj ljus eller mörk. Skärmdump: iOS

De viktigaste funktionerna i den nya Sonos-appen

  • Sömlös kontroll av hela systemet var du än befinner dig i appen
  • Visuell översikt över vad som spelas på varje högtalare
  • Snabb gruppering av högtalare
  • Stöd för rumsligt ljud (spatial audio) från kompatibla tjänster som Apple Music och Tidal
  • Universellt sökfält för att hitta innehåll i alla tjänster
Läs också Det ultimata Sonos-systemet Med Sonos Arc, Sub och de nya Era 300-högtalarna i surroundkanalerna bak är allt dukat för ett imponerande stort, verklighetstroget och omslutande ljud. Cirkeln är sluten!

Ny Sonos-app: När kommer den och vilka produkter stöds?

Den nya Sonos-appen är kompatibel med alla befintliga S2-produkter och kommer att finnas tillgänglig globalt via en programuppdatering den 7 maj 2024. Samtidigt lanseras en ny webbläsarbaserad app med samma funktionalitet som mobilappen.

Vi ser fram emot att testa den.

Mer info: sonos.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Superbillig högtalare

Nu kan du välja färg

Quad uppgraderar flaggskeppet.

Trådlös lyx från Frankrike

Epos växer

Färgglad Burmester-högtalare

Budgethögtalare från Q Acoustics

Ny högtalarserie från DALI

Ny generation med unik modell

Soundbar från Steinway

Nytt flaggskepp från Scansonic

"Rimliga" golvhögtalare från Raidho

Rulla till toppen