Search
Generic filters

Nu kan du ladda ner Sonos S2

Från och med i dag finns ny kontroll-app till Android och iOS.

Vi har vetat om Sonos nya operativsystem S2 ett bra tag nu, och från och med i dag kan du äntligen ladda ner den nya appen som kort och gott heter Sonos. Den nya appen finns både i App Store och Google Play Store, och behövs för att styra de senaste Sonos-högtalarna, närmare bestämt Sonos Arc, Sonos Five och Sonos Sub (3:e generationen).

Den nya plattformen ger ny funktionalitet och stöd för nya ljudtekniker, inklusive Dolby Atmos i den nya soundbar-högtalaren Sonos Arc.

Läs också Sonos Arc är en lyckad Atmos-soundbar Äntligen har Sonos kommit med en stor soundbar-högtalare. Arc stöder Atmos och har dessutom ett par fiffiga tricks på lager.

Två Sonos-appar i framtiden

Sonos nuvarande app, S1 Controller, kommer att finnas kvar parallellt med den nya Sonos-appen. Du kan antingen uppdatera ditt befintliga system till S2 eller fortsätta använda den gamla appen för att styra de äldre produkterna. Vissa äldre Sonos-produkter är dock inte kompatibla med S2.

Här kan du se vilka produkter som är kompatibla med de två plattformarna:

Sonos S2 compatible products
Den nya S2-uppdateringen fungerar med de flesta av Sonos nuvarande högtalare, men inte alla. Zone Player-enheterna, första generationens Play:5-högtalare, Bridge Connect och Connect:Amp-förstärkarna kommer inte att få uppdaterad programvara, till dem måste du använda S1-appen.

Om du har ett system med S1- och S2-kompatibla högtalare hemma så kan du välja att köra dem var för sig, och styra dem med den gamla respektive nya Sonos-appen. Det går dock inte att blanda gamla och nya högtalare i samma grupp (till exempel i ett 5.1-surroundsystem). Den goda nyheten är att Sonos fortsätter att erbjuda 30 % rabatt på ny hårdvara (så kallad TradeUp) till de som väljer att pensionera sin gamla utrustning.

Ladda ner här

Den nya Sonos-appen finns till Android, iOS och iPadOS:

Länk till Sonos S2-appen i Google Play Store
Länk till Sonos S2-appen i Apple App Store

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
2 kommentarer

Lämna ett svar

  Läs också

  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Harman Kardon Citation Tower

  Riktpris: 25000 kr Tornande bekvämlighet

  Elipson Legacy 3210

  Riktpris: 32000 kr Små franska delikatesser

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.