Nyhet

Nu kan du ladda ner Sonos S2

Från och med i dag finns ny kontroll-app till Android och iOS.
forfatter

Vi har vetat om Sonos nya operativsystem S2 ett bra tag nu, och från och med i dag kan du äntligen ladda ner den nya appen som kort och gott heter Sonos. Den nya appen finns både i App Store och Google Play Store, och behövs för att styra de senaste Sonos-högtalarna, närmare bestämt Sonos Arc, Sonos Five och Sonos Sub (3:e generationen).

Den nya plattformen ger ny funktionalitet och stöd för nya ljudtekniker, inklusive Dolby Atmos i den nya soundbar-högtalaren Sonos Arc.

Sonos Arc är en lyckad Atmos-soundbar Äntligen har Sonos kommit med en stor soundbar-högtalare. Arc stöder Atmos och har dessutom ett par fiffiga tricks på lager.

Två Sonos-appar i framtiden

Sonos nuvarande app, S1 Controller, kommer att finnas kvar parallellt med den nya Sonos-appen. Du kan antingen uppdatera ditt befintliga system till S2 eller fortsätta använda den gamla appen för att styra de äldre produkterna. Vissa äldre Sonos-produkter är dock inte kompatibla med S2.

Här kan du se vilka produkter som är kompatibla med de två plattformarna:

Sonos S2 compatible products
Den nya S2-uppdateringen fungerar med de flesta av Sonos nuvarande högtalare, men inte alla. Zone Player-enheterna, första generationens Play:5-högtalare, Bridge Connect och Connect:Amp-förstärkarna kommer inte att få uppdaterad programvara, till dem måste du använda S1-appen.

Om du har ett system med S1- och S2-kompatibla högtalare hemma så kan du välja att köra dem var för sig, och styra dem med den gamla respektive nya Sonos-appen. Det går dock inte att blanda gamla och nya högtalare i samma grupp (till exempel i ett 5.1-surroundsystem). Den goda nyheten är att Sonos fortsätter att erbjuda 30 % rabatt på ny hårdvara (så kallad TradeUp) till de som väljer att pensionera sin gamla utrustning.

Ladda ner här

Den nya Sonos-appen finns till Android, iOS och iPadOS:

Länk till Sonos S2-appen i Google Play Store
Länk till Sonos S2-appen i Apple App Store

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.