Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bowers & Wilkins 700 S3 Signature-serie lanserad

Signaturutgåvor med en förfinad ljudbild.

Av / 2024-04-02 - 23:51
Bowers & Wilkins 700 S3 Signature-serie lanserad

De flesta högtalartillverkare gör specialutgåvor av en eller flera modeller. Bowers & Wilkins gör det också, och den här gången har de finslipat tre modeller i 700-serien.

Precis som i tidigare signaturmodeller är det utförandet och ljudet som förfinats och finjusterats. Högtalarna kan levereras i vad som blivit en slags signaturfärg för B&W:s mer speciella modeller; Midnattsblå. En djupblå metallic-lack. Alternativet är en mörklackad datuk-träfanér.

Den nya 700-serien Signature-serien består av den golvstående 702 S3 Signature, den kompakta 705 S3 Signature och en HTM71 S3 Signature-centerhögtalare.

Foto: Bowers & Wilkins

Alla har en signaturplakett på baksidan, och de har Bowers & Wilkins karakteristiska diskantrör på toppen av kabinetten. Med karbonmembran som når ända upp till 47kHz, bakom ett redesignat galler. De tekniska förändringarna innebär uppgraderade delningsfilter med bland annat kondensorer från Mundorf, och nya kabelterminaler.

Foto: Bowers & Wilkins

Den golvstående 702 S3 Signature har tre av B&W:s 165 mm Aerofoil Profile baselement och ett Continuum Cone FST-mellanregister utöver de karbondiskanter vi känner till från testet av 700 S3-serien.

Bas/mellanregister på 705 S3 Signature har fått ny upphängning, och Bowers & Wilkins säger att de tekniska förändringarna har gjort högtalarna i den nya signaturserien mer fokuserade, med öppnare och mer raffinerat ljud.

Foto: Bowers & Wilkins

Priser i lokal valuta är ännu inte klarlagda, men de brukar ligga några tusenlappar över de normala utgåvorna av Bowers & Wilkins-högtalare i samma serie.

Läs också Närmare verkligheten Bowers & Wilkins 700-serie har levt lite i skuggan av den fantastiska 800-serien. Det finns ingen anledning till det längre.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen