Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sonos Roam 2 och hörlurar runt hörnet?

De efterlängtade Sonos-hörlurarna och en ny version av den bärbara högtalaren Roam kommer sannolikt att lanseras i juni.

Av / 2024-03-26 - 16:26
Sonos Roam 2 och hörlurar runt hörnet?

Det ser ut som om Sonos har en hektisk försommar framför sig. Rykten säger att både uppföljaren till den populära bärbara högtalaren Roam och Sonos efterlängtade hörlurar kommer att lanseras i juni.

Enligt den välkände teknikjournalisten Mark Gurman på Bloomberg är Sonos upptagna med att förbereda sin nya Roam 2 för lansering. Och det verkar som om de inte stannar där – de länge ryktade Sonos-hörlurarna ska också vara klara vid samma tidpunkt.

Sonos Roam Grey Roam 2
Den ursprungliga Sonos Roam. Foto: Geir Gråbein Nordby

Vad är nytt med Roam 2?

Den ursprungliga Sonos Roam har varit en favorit hos många sedan den lanserades 2021. Men den har också haft vissa svagheter, som avsaknaden av multipoint-anslutning på Bluetooth och det faktum att den inte alltid växlar automatiskt mellan Bluetooth och Wi-Fi. Detta har Sonos enligt uppgift åtgärdat med Roam 2.

Läs också Sonos: Alla rykten var sanna! Sonos nya röstassistent och soundbar har nu fått officiellt namn och lanseringsdatum. Det har också kommit bärbara nyheter.

Förutom uppgraderad hårdvara kommer Roam 2 också att ha en ny touchpanel på ovansidan för enklare uppspelning och volymkontroll. Designmässigt kommer den enligt uppgift att se mer ut som sina storebröder Era 100 och 300.

Sonos Roam 2 kommer att ha ett utseende som liknar de senaste Era 300 och Era 100, som syns på bilden här. Foto: Audun Hage

Ny app på väg

Det händer också saker på appfronten. Gurman hävdar att Sonos kommer att lansera en helt ny app, anpassad för nya bärbara produkter. Det har dock varit problem med att få befintliga produkter att fungera i den nya appen, så inledningsvis kommer endast Roam 2 och hörlurarna att stödjas. Stöd för Move och den äldre Roam får vänta till senare.

Läs också Sonos-systemet i ”to-go”-version Sonos första bärbara högtalare imponerar med sin integration och bekvämlighet.

Ännu mer Sonos?

Dessutom ryktas det om att det kommer uppdateringar av flera storsäljare som Arc, Sub och Era 100, samt en helt ny TV-streamer.

Om ryktena stämmer ser det ut som att Sonos-fansen har mycket att se fram emot under det kommande året. Och om Sonos hörlurar levererar som vi hoppas kan det här bli ett fantastiskt år för trådlös head-fi.

Källor:

The Verge

Bloomberg

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen