TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ryktena var sanna: Ny soundbar och röststyrning från Sonos

Sonos nya röstassistent och soundbar har nu fått officiellt namn och lanseringsdatum. Det har också kommit bärbara nyheter.

forfatter
Publicerad 2022-05-11 - 23:32

Det har florerat en del rykten runt Sonos på senaste tiden. Vissa har handlat om en ny och billigare soundbar med kodnamnet ”Fury”. Andra har varit att Sonos skulle lansera sin egen röststyrning. Det var självklart bara obekräftade rykten… Men så visade det sig att samtliga av dem var sanna!

Ikväll har Sonos annonserat att det faktiskt kommer en ny soundbar, med namnet Sonos Ray. Den börjar säljas 7 juni i de allra flesta länder, inklusive Sverige och alla de nordiska länderna. Priset blir 3 400 kronor. Så vi är i den billigaste prisklassen.

Du kan därför glömma Dolby Atmos och andra smarta virtuella surroundsystem med många enheter som pekar i alla riktningar. Det finns två bas/mellanregister och två diskanter, var och en driven av sin egen klass D-förstärkare. Något som troligtvis är bättre än det som sitter i 9 av 10 TV-apparater.

ray close up
Ray är namnet på Sonos nya budgetvänliga soundbar. (Foto: Sonos)

Röststyrning – i USA

Det är också sant att Sonos har utvecklat sin egen röstassistent. Även här stämde namnet överens med det som omtalats i ryktena, nämligen Sonos Voice Control. Enligt Sonos själva ska röststyrning vara mer logisk och närmare vanligt språk. Den dåliga nyheten är att vi troligen måste vänta länge med att få tillgång till den. Sonos Voice Control lanseras – än så länge – endast i USA, 1 juni. Frankrike följer efter. Det finns heller ingenting som tyder på att vi kommer ha möjligheten att prata svenska till Sonos inom förutsägbar framtid. Så som det ser ut just nu, har röststyrning och svar producerats på amerikansk engelska, spanska och franska. Ursäkta?!

Och hur som helst, väldigt få skandinaver hade kunnat spela av musik på högtalarna – även om tjänsten vore tillgänglig. I skrivande stund är det endast följande streamingtjänster som stöds: Sonos Radio, Amazon Music, Apple Music, Deezer och Pandora. Men alltså varken Tidal eller Spotify.

Sonos Roam i färger

Sist, men också minst, finns det något nytt med Sonos bärbara trådlösa högtalare, Sonos Roam. I tillägg till svart och vitt kommer den framöver även att finnas tillgänglig i blått, grönt och rött. De nya färgvarianterna finns att köpa redan nu och kostar 2 200 kronor.

roam full lineup scaled 1
Sonos Roam kommer nu att kunna köpas i fem olika färger (Foto: Sonos)

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Ny järnhögtalare med spännande element Äntligen kommer en större version av den makalösa Jern-högtalaren. Och den har häftiga element!
Hegel har nya flaggskeppsförstärkare Förstärkarkombinationen H30 och P30 förnyas.
Sådana här högtalare har du knappast sett förut Estelons flaggskepp är sannerligen extremt.
Djupbas du aldrig hört maken till Chansen att du har sett eller hört talas om Kerr är minimal. Det bör du definitivt göra någonting åt.
Audiovectors QR-serie växer med stora QR7 En större och tuffare högtalare för stora rum och alla som älskar bas.
Sonos har gjort ett märkligt val Sonos demonstrerade sin billigaste soundbar Ray i Köpenhamn i går. Vad har de hittat på?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend