Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sonos Fury: Billig soundbar på väg?

En soundbar för 2 500 kronor! Håller Sonos på väg att urvattna sitt varumärke fullständigt? Det tror vi inte.

Av / 2022-04-22 - 14:53
Sonos Fury: Billig soundbar på väg?

Enligt The Verge är Sonos definitivt på gång med en ny soundbar. Den ska inte ersätta vare sig Beam eller Arc, utan lägga sig under dem båda. Bara 250 dollar ska den kosta, enligt läckan, och den går ännu så länge under kodnamnet ”Fury”. Perfekt tillsammans med den kommande, mindre subwoofern?

Läs också Nya Sonos Beam: Vilket stort ljud! Sonos Beam var redan den bästa kompakta soundbar-högtalaren. Senaste generationen är ännu bättre, med Dolby Atmos.

Ingen HDMI

På den här soundbar-högtalaren finns ingen HDMI-kontakt, så man får leta i månen efter allt vad Dolby Atmos-avkodning heter. Som med den äldre PlayBar och den inte fullt lika lyckade PlayBase behövs en optisk digital kabel för att få ljud i Fury. Vilket betyder att komprimerad Dolby Digital är allt man kan förvänta sig av den här högtalaren. Men den kan fortfarande utökas till 5.1 ihop med andra trådlösa Sonos-högtalare. Varför skulle man vilja göra det? kan man ju alltid undra. Det blir ju snabbt dyrt att komplettera med fler högtalare och då kan man lika gärna köpa en Beam eller Arc.

Kommer du ihåg ”ljudsockeln” PlayBase? Den hade inte heller HDMI. Foto: Sonos

Sonos Fury som bakhögtalare

Men sedan kommer en viktig poäng: Du kan använda två stycken Fury som stereo-bakkanaler tillsammans med en Sonos Beam eller Arc! Monterad lodrätt på väggen vinklas högtalarelementen snett uppåt och nedåt, vilket kan innebära att Dolby Atmos-innehåll får en större känsla av rymd än med andra trådlösa högtalare som Sonos One SL eller Sonos Five.

Då verkar den ju inte så dum ändå.

Läs också Sonos Arc: Ännu bättre med bakhögtalare och subwoofer Sonos bästa soundbar Arc blir ännu bättre med trådlösa bakhögtalare och subwoofer. Här får du äkta hemmabioljud.

– Ingen kommentar

Vi kontaktade Sonos för en kommentar, men fick bara detta som svar:

”Vi kommenterar inte läckor och spekulationer, men vi lovar att vi alltid håller dig i loopen när vi har nyheter och annat att dela.”

Under tiden kan du läsa om läckan hos The Verge, som även har gjort egna 3D-illustrationer av hur högtalaren ungefär kommer att se ut. Tips: Den liknar inte Beam (Gen 2), som vi har använt som artikelbild.

Läs också Äntligen en mindre subwoofer från Sonos? En ny, mindre Sonos-subwoofer kan vara på ingång, om vi ska tro Sonos egen app.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Sonos Roam uppdaterad till sommaren

- Den nya Sonos-appen suger

Superbillig högtalare

Nu kan du välja färg

Quad uppgraderar flaggskeppet.

Trådlös lyx från Frankrike

Epos växer

Färgglad Burmester-högtalare

Budgethögtalare från Q Acoustics

Ny högtalarserie från DALI

Ny generation med unik modell

Soundbar från Steinway

Rulla till toppen