TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sonos Fury: Billig soundbar på väg?

En soundbar för 2 500 kronor! Håller Sonos på väg att urvattna sitt varumärke fullständigt? Det tror vi inte.

forfatter
Publicerad 2022-04-22 - 14:53

Enligt The Verge är Sonos definitivt på gång med en ny soundbar. Den ska inte ersätta vare sig Beam eller Arc, utan lägga sig under dem båda. Bara 250 dollar ska den kosta, enligt läckan, och den går ännu så länge under kodnamnet ”Fury”. Perfekt tillsammans med den kommande, mindre subwoofern?

Läs också Nya Sonos Beam: Vilket stort ljud! Sonos Beam var redan den bästa kompakta soundbar-högtalaren. Senaste generationen är ännu bättre, med Dolby Atmos.
Sonos Beam Gen2 GeirNordby

Ingen HDMI

På den här soundbar-högtalaren finns ingen HDMI-kontakt, så man får leta i månen efter allt vad Dolby Atmos-avkodning heter. Som med den äldre PlayBar och den inte fullt lika lyckade PlayBase behövs en optisk digital kabel för att få ljud i Fury. Vilket betyder att komprimerad Dolby Digital är allt man kan förvänta sig av den här högtalaren. Men den kan fortfarande utökas till 5.1 ihop med andra trådlösa Sonos-högtalare. Varför skulle man vilja göra det? kan man ju alltid undra. Det blir ju snabbt dyrt att komplettera med fler högtalare och då kan man lika gärna köpa en Beam eller Arc.

Kommer du ihåg ”ljudsockeln” PlayBase? Den hade inte heller HDMI. Foto: Sonos

Sonos Fury som bakhögtalare

Men sedan kommer en viktig poäng: Du kan använda två stycken Fury som stereo-bakkanaler tillsammans med en Sonos Beam eller Arc! Monterad lodrätt på väggen vinklas högtalarelementen snett uppåt och nedåt, vilket kan innebära att Dolby Atmos-innehåll får en större känsla av rymd än med andra trådlösa högtalare som Sonos One SL eller Sonos Five.

Då verkar den ju inte så dum ändå.

Läs också Sonos Arc: Ännu bättre med bakhögtalare och subwoofer Sonos bästa soundbar Arc blir ännu bättre med trådlösa bakhögtalare och subwoofer. Här får du äkta hemmabioljud.
Sonos Arc, Sub (Gen 3), 2 x One SL. Photo: Geir Gråbein Nordby

– Ingen kommentar

Vi kontaktade Sonos för en kommentar, men fick bara detta som svar:

”Vi kommenterar inte läckor och spekulationer, men vi lovar att vi alltid håller dig i loopen när vi har nyheter och annat att dela.”

Under tiden kan du läsa om läckan hos The Verge, som även har gjort egna 3D-illustrationer av hur högtalaren ungefär kommer att se ut. Tips: Den liknar inte Beam (Gen 2), som vi har använt som artikelbild.

Läs också Äntligen en mindre subwoofer från Sonos? En ny, mindre Sonos-subwoofer kan vara på ingång, om vi ska tro Sonos egen app.
Sub Mini replacement

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
De bästa trådlösa vi har hört KEFs trådlösa, golvstående LS60 Wireless är inget annan än briljanta.
Sonos: Alla rykten var sanna! Sonos nya röstassistent och soundbar har nu fått officiellt namn och lanseringsdatum. Det har också kommit bärbara nyheter.
Helt galet grymt från KEF Det spelar ingen roll om det är rock eller klassiskt du lyssnar på. De här högtalarna tycks komma från en annan värld och skakar om din kropp samtidigt som dina öron får den finaste massage.
Steinway & Sons påbörjar badsäsongen Vattentät utomhushögtalare från Steinway Lyngdorf.
Precisionsverktyget du kan använda hemma Genelec är främst kända för sina högtalare för ljudstudior, men 6040R kan även användas hemma.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend