TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Sonos Fury: Billig soundbar på väg?

En soundbar för 2 500 kronor! Håller Sonos på väg att urvattna sitt varumärke fullständigt? Det tror vi inte.

forfatter
Publicerad 2022-04-22 - 14:53

Enligt The Verge är Sonos definitivt på gång med en ny soundbar. Den ska inte ersätta vare sig Beam eller Arc, utan lägga sig under dem båda. Bara 250 dollar ska den kosta, enligt läckan, och den går ännu så länge under kodnamnet ”Fury”. Perfekt tillsammans med den kommande, mindre subwoofern?

Läs också Nya Sonos Beam: Vilket stort ljud! Sonos Beam var redan den bästa kompakta soundbar-högtalaren. Senaste generationen är ännu bättre, med Dolby Atmos.
Sonos Beam Gen2 GeirNordby

Ingen HDMI

På den här soundbar-högtalaren finns ingen HDMI-kontakt, så man får leta i månen efter allt vad Dolby Atmos-avkodning heter. Som med den äldre PlayBar och den inte fullt lika lyckade PlayBase behövs en optisk digital kabel för att få ljud i Fury. Vilket betyder att komprimerad Dolby Digital är allt man kan förvänta sig av den här högtalaren. Men den kan fortfarande utökas till 5.1 ihop med andra trådlösa Sonos-högtalare. Varför skulle man vilja göra det? kan man ju alltid undra. Det blir ju snabbt dyrt att komplettera med fler högtalare och då kan man lika gärna köpa en Beam eller Arc.

Kommer du ihåg ”ljudsockeln” PlayBase? Den hade inte heller HDMI. Foto: Sonos

Sonos Fury som bakhögtalare

Men sedan kommer en viktig poäng: Du kan använda två stycken Fury som stereo-bakkanaler tillsammans med en Sonos Beam eller Arc! Monterad lodrätt på väggen vinklas högtalarelementen snett uppåt och nedåt, vilket kan innebära att Dolby Atmos-innehåll får en större känsla av rymd än med andra trådlösa högtalare som Sonos One SL eller Sonos Five.

Då verkar den ju inte så dum ändå.

Läs också Sonos Arc: Ännu bättre med bakhögtalare och subwoofer Sonos bästa soundbar Arc blir ännu bättre med trådlösa bakhögtalare och subwoofer. Här får du äkta hemmabioljud.
Sonos Arc, Sub (Gen 3), 2 x One SL. Photo: Geir Gråbein Nordby

– Ingen kommentar

Vi kontaktade Sonos för en kommentar, men fick bara detta som svar:

”Vi kommenterar inte läckor och spekulationer, men vi lovar att vi alltid håller dig i loopen när vi har nyheter och annat att dela.”

Under tiden kan du läsa om läckan hos The Verge, som även har gjort egna 3D-illustrationer av hur högtalaren ungefär kommer att se ut. Tips: Den liknar inte Beam (Gen 2), som vi har använt som artikelbild.

Läs också Äntligen en mindre subwoofer från Sonos? En ny, mindre Sonos-subwoofer kan vara på ingång, om vi ska tro Sonos egen app.
Sub Mini replacement
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Monitor Audio förnyar Platinum-sortimentet Monitor Audio firar 50 år och lanserar nya flaggskeppshögtalare.
Ny 700-serie högtalare från Bowers &Wilkins Hämtar teknik från high-end högtalarna i 800-serien.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
Sonos Sub Mini: värd all väntan? Är Sonos nya mini-subwoofer helt enkelt för dyr? Audun på Ljud & Bild-redaktionen tycker till.
Kanske den häftigaste i sitt slag Centerhögtalare utöver det vanliga.
Partyhögtalare med karaoke och DJ-funktion Spelar dundrande högt i 25 timmar.
Följ Ljud & Bild