Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Sonos får en egen röstassistent

I juni är Sonos klara med en egen röststyrning. Ännu så länge utan Tidal och Spotify.

Skrivet av / 2022-05-05 - 16:02
Sonos får en egen röstassistent

Sonos produkter har länge kunnat styras med rösten genom röstassistenter från Google, Apple och Amazon. Men snart kommer du att kunna prata med din Sonos på dess egen hemmabana.

Den 1:e juni introducerar nämligen Sonos sin egen röstassistent som passande nog kommer att heta Sonos Voice. Det rapporterar tekniktidningen The Verge.

Att det handlar om mer än bara rykten stöds av att Sonos den senaste tiden har letat efter medarbetare för att jobba med just Sonos Voice. Målet har varit att ”göra kommunikationen med Sonos-systemet mer naturlig. Och dessutom mer privat” – vilket skulle kunna lugna de som oroar sig för att Google lyssnar på varje ord som sägs i rummet.

Huruvida det som sägs blir förstått är en annan historia. Vilket alla som förgäves har försökt få Google Assistant att spela en viss låt i en viss högtalare kan bekräfta.

Att lanseringen av Sonos Voice-tjänsten blir den 1:e juni har ännu inte bekräftats officiellt av Sonos. Men vi har bett om en kommentar. Av samma anledning kan vi inte säga när tjänsten kan tänkas bli lanseras i Skandinavien. Eller ens om de nordiska språken kommer att stödjas. Eftersom Sonos är små jämfört med mäktiga Google tillåter vi oss att gissa att man kommer att behöva prata engelska med sina högtalare.

Ett av Sonos starkaste kort som multiroom-system är antalet musiktjänster som stöds. Vid lanseringen kommer Sonos Voice att kunna samarbeta med Apple Music, Deezer, Amazon Music, Pandora och, naturligtvis, Sonos Radio. Men ännu så länge saknas bland annat Tidal, Spotify och YouTube Music på listan.

De magiska orden som väcker Sonos Voice till liv blir – föga överraskande – ”Hey Sonos”!

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen