TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Sonos får en egen röstassistent

I juni är Sonos klara med en egen röststyrning. Ännu så länge utan Tidal och Spotify.

forfatter
Publicerad 2022-05-05 - 16:02

Sonos produkter har länge kunnat styras med rösten genom röstassistenter från Google, Apple och Amazon. Men snart kommer du att kunna prata med din Sonos på dess egen hemmabana.

Den 1:e juni introducerar nämligen Sonos sin egen röstassistent som passande nog kommer att heta Sonos Voice. Det rapporterar tekniktidningen The Verge.

Att det handlar om mer än bara rykten stöds av att Sonos den senaste tiden har letat efter medarbetare för att jobba med just Sonos Voice. Målet har varit att ”göra kommunikationen med Sonos-systemet mer naturlig. Och dessutom mer privat” – vilket skulle kunna lugna de som oroar sig för att Google lyssnar på varje ord som sägs i rummet.

Huruvida det som sägs blir förstått är en annan historia. Vilket alla som förgäves har försökt få Google Assistant att spela en viss låt i en viss högtalare kan bekräfta.

Att lanseringen av Sonos Voice-tjänsten blir den 1:e juni har ännu inte bekräftats officiellt av Sonos. Men vi har bett om en kommentar. Av samma anledning kan vi inte säga när tjänsten kan tänkas bli lanseras i Skandinavien. Eller ens om de nordiska språken kommer att stödjas. Eftersom Sonos är små jämfört med mäktiga Google tillåter vi oss att gissa att man kommer att behöva prata engelska med sina högtalare.

Ett av Sonos starkaste kort som multiroom-system är antalet musiktjänster som stöds. Vid lanseringen kommer Sonos Voice att kunna samarbeta med Apple Music, Deezer, Amazon Music, Pandora och, naturligtvis, Sonos Radio. Men ännu så länge saknas bland annat Tidal, Spotify och YouTube Music på listan.

De magiska orden som väcker Sonos Voice till liv blir – föga överraskande – ”Hey Sonos”!

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

Fem decennier med Polk Amerikanska Polk Audio har gjort högtalare i 50 år. R200AE är en jubileumsmodell, signerad av företagets grundare.
Högtalare till salongen Elipson Heritage XLS11 är franska – men ser ut som amerikanska monitorhögtalare från stereons guldålder.
Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Följ Ljud & Bild