Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

MoFi SourcePoint 888: Seriösa golvhögtalare

MoFi Electronics SourcePoint 888 är en golvhögtalare som bygger vidare på framgångarna med den utmärkta kompakthögtalaren SourcePoint 8.

Av / 2024-04-10 - 16:09
MoFi SourcePoint 888: Seriösa golvhögtalare

Namnet SourcePoint 888 kommer från användningen av tre 8-tumselement. Designern är ingen mindre än Andrew Jones, som har designat högtalare för KEF, Infinity och inte minst Technical Audio Devices, eller TAD. Hans favorit TAD Reference One anses av många vara världens bästa högtalare. Den är också bland världens dyraste.

För MoFi handlar det dock inte om att göra det så dyrt som möjligt, utan så bra som möjligt inom en mer överkomlig budget, även om man fortfarande vänder sig till entusiaster. Och när det gäller SourcePoint 888 har målet varit att förbättra tekniken och ljudkvaliteten hos SourcePoint 8 golvhögtalare och ta den till en ännu högre prestandanivå.

MoFi_SourcePoint_888_white
Foto: MoFi

Koaxialelement och nya basar

Jones har tagit SourcePoint 8:s speciella dubbelmagnetstruktur, pappersmembran och koaxiala silkesdiskant och lagt till två nyutvecklade, dedikerade 8-tums baselement. Detta är alltså en 3-vägskonstruktion, och vi utlovas stort basomfång (32 Hz, linjäritet ej angiven) och – kanske ännu viktigare – dynamik.

Läs också De bästa högtalarna du aldrig har hört talas om Nya högtalartillverkare behöver lång tid på sig för att lyckas – om de inte har en trollkarl i sitt team.

De extra baselementen arbetar under 130 Hz och avlastar koaxialelementet från uppgiften att producera djup bas, så att det kan optimeras för mellanregister- och diskantprestanda. Resultatet bör bli ett ökat dynamiskt omfång, särskilt vid högre ljudnivåer.

De nya baselementen använder dubbla motstående neodymmagneter i en konfiguration som utnyttjar en kort talspole i ett långt magnetiskt gap. Magnetfältet är utformat för att vara helt enhetligt i hela gapet, vilket resulterar i en mycket linjär och exakt kontrollerad drivkraft för membranet.

MoFi_SourcePoint_888_rear
Dubbla terminaler på baksidan. Foto: MoFi

Individuella kammare

Varje högtalarelement arbetar i noggrant beräknade, individuellt isolerade kammare, som bidrar till ett styvt kabinett och minskar resonanser.

Högtalarna levereras med justerbara fötter, som bör fungera bra på både mattor och hårda golv. De magnetiskt fästa frontgallren är lätta att ta av och på.

Högtalarnas känslighet anges till 87 dB (2,83 V/1 m) och den rekommenderade maximala ingångseffekten är 200 W, vilket bör vara tillräckligt för att övertyga även i större rum. Att högtalarna ”bara” går ner till 32 Hz behöver inte vara en nackdel, eftersom många rum har problem i området under detta, och kan ge en mer luddig basåtergivning. Vi förväntar oss därför att SourcePoint 888 kommer att vara lättare att få att fungera i rummet än många andra högtalare i en liknande prisklass.

MoFi_SourcePoint_888_Loudspeakers_Walnut
Foto: MoFi

Tre färger

SourcePoint 888 finns i tre färger: Satin Walnut, Black Ash och White Ash, alla i äkta träfanér. Högtalarna mäter 107 x 32 x 41 cm utan grill och väger 43 kg vardera.

MoFi SourcePoint 888: Tillgänglighet och pris

SourcePoint 888 förväntas finnas tillgänglig under andra kvartalet 2024, till ett rekommenderat pris på 6 000 euro per par.

Mer info: mofielectronics.com

MoFi_SourcePoint_888_black frontjpg
Foto: MoFi
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Sonos vill göra vardagen enklare med en ny app

Upp till 18 tum med baspulver!

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen