Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Extra lång Lemus

Lemus Home Classic 1800 är en ny toppmodell som spelar högre och djupare. Och nu finns Lemus-högtalarna i HiFi Klubbens butiker.

Av / 2021-10-16 - 01:15
Extra lång Lemus

Danske Lemus är kända för sina ljudmöbler, där de aktiva högtalarna är inbyggda i en skänk eller TV-bänk. Vi har tidigare testat Lemus Home 1500 och den mindre Lemus Home Artistic, och båda var riktigt lyckade. Men nu slår Lemus till på stort med en riktigt stor högtalare som inte är mindre än 180 centimeter bred!

Lemus Home Classic 1800 är utrustad med fyra 8-tums baselement från SB Acoustics. Det är samma element som i Classic 1500, fast dubbelt så många. Tillsammans med två specialutvecklade 30 mm textildome-diskanter med waveguide utlovas en enastående spridningskaraktäristik i rummet och optimerad talförståelse för film och TV.

Läs också TV-möbeln är fullproppad med högtalare Lemus TV-möbler kan mer än se bra ut. Bakom tygfronten döljer det sig ett par kompetenta aktiva högtalare.

1800-modellen är en vidareutveckling av Lemus Home Classic 1200/1500 och finns i flera olika träslag och med olika tygfronter. TV:n kan anslutas med HDMI ARC, optisk och analog RCA, och musik kan spelas med Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Bluetooth och Spotify Connect.

Lemus Home Classic 1800
Lemus Home Classic 1800 är en välvuxen högtalare som är 180 cm bred. (Foto: Lemus)

Ett erkännande

I samma veva som nytillskottet presenteras har Lemus ingått ett återförsäljarsamarbete med HiFi Klubben, vilket Lemus betraktar som ett erkännande.

”Vi får en extremt stark partner med nästan 100 butiker spridda på våra kärnmarknader Danmark, Sverige, Norge, Nederländerna och Tyskland. Det betyder att vi har en försäljningskanal i en skala som det skulle ta år att bygga upp genom oberoende butiker ”, säger Rasmus Kastrup, chef för Lemus.

Läs också Ett ljud som en soundbar bara kan drömma om! Lemus Home Artistic är en ljudmöbel som tar sikte på minimalistiska inredningsintresserade. Och den är en fullträff.

Under det första samarbetsåret räknar Lemus med att fler än 1 000 ljudmöbler kommer att säljas på HiFi Klubben. Det är företagets Home-serie som kommer att finnas i HiFi Klubbens sortiment.

Lemus Home Classic 1800 kostar 34 000 kronor i väggmonterad version. Det går att köpa till ett metallstativ för 2 700 kronor.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Här är årets nya hemmabioprodukter från Sony

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ljud & Bild
Rulla till toppen