TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Högoktanig soundbar från Porsche Design

Med avgassystemet från en Porsche 911 bör denna soundbar erbjuda ett stentufft boxerljud. Men gissa vad den kostar!

forfatter
Publicerad 2022-11-07 - 15:47

Porsche Design förnekar inte sig. Förutom massor av kläder och solglasögon för galna fans av bilmärket från Stuttgart, levererar de också ett antal ljudprodukter med Porsche-logotypen på dem. Den här gången har de tagit ut svängarna, med en soundbar baserad på avgassystemet från en Porsche 911!

Porsche 911 Soundbar Pro 2.0 är baserad på avgassystemet från en Porsche 992 GT3. (Foto: Porsche Design)

Porsche Design 911 Soundbar 2.0 Pro

Porsche Design har gjort några småvulgära avgashögtalare tidigare, men den här modellen är den tuffaste hittills. 911 Soundbar 2.0 Pro är utrustad med ett kraftfullt Dolby Atmos-kompatibelt ljudsystem och kan både hängas på väggen och placeras på ett bord.

Soundbaren är 1,5 meter bred och väger 65 kilo! Det kraftfulla avgassystemet måste antas bidra med en stor del av vikten. Den är nämligen hämtad från baken på en Porsche 992 GT3.

Läs också Läcker gaming-skärm med Porsche Design Porsche Design-spelskärmen från AOC kostar mycket men är också en av de allra bästa vi har testat. Även utmärkt för grafiskt arbete.
AOC Porsche Design PD32M SPREAD

Högtalarkonfigurationen är 2.1.2 och levererar 300 watt. Porsche soundbar stöder förresten moderna ljudformat som Dolby Atmos och DTS HDR, med HDMI-ingång för att ansluta till TV:n. Högtalaren stöder också Apple AirPlay 2, inbyggd Chromecast och har multirum-funktioner tillsammans med andra Porsche-högtalare.

Avgasdelen är inte bara dekorativ(!), utan spelar som en aktiv del av subwoofern i ljudsystemet. Om ljudet från originalbilen är något att gå efter, bör denna soundbar låta ganska dovt!

Porsche soundbar görs bara i 500 exempel. (Foto: Porsche Design)

Pris och tillgänglighet

Vi kan föreställa oss att Porsche soundbar kommer att se bra ut i ett lyxigt garage fullt av polerade sportbilspärlor. Men du måste definitivt vara betalningsvillig.

Porsche Design 911 Soundbar 2.0 Pro finns nu och ska kosta 8990 euro, det vill säga nära 100 000 kronor plus avgifter. Men även om du råkar ha pengarna måste du vara snabb, för den är bara gjord i 500 exemplar.

Obs! Om du tycker att 100 000 är väl saftigt för en soundbar, har Porsche Design också andra soundbar-högtalare på menyn, med ett lite mindre uppseendeväckande utseende och pris.

Läs också Soundbar från... Porsche? Se upp, Sonos och Samsung! Porsches nya soundbar är precis runt hörnet.
Porsche Design PDB90 NEW 1536x864 1

Tekniska specifikationer

  • 2.1.2 Virtuellt surroundsystem.
  • Original avgassystem från Porsche 992 GT3.
  • 300 watt systemeffekt.
  • 4K-kompatibla HDMI-portar.
  • Bluetooth 5.0
  • Dolby Atmos, DTS-HD
  • Streaming: Apple AirPlay 2, inbyggd Chromecast inbyggd för flera rum och Spotify Connect.
  • Mått: ca 1500 x 460 x 500 mm.
  • Vikt: Ca 65 kg.

Begränsad till 500 exemplar över hela världen. Tillverkad i Tyskland.

Läs också Kolla in denna Porsche Design 4K-skärm PD32M: Supercool 32" spelskärm med 144 Hz och 4K-upplösning, inspirerad av Porsche.
Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 500x500 1
Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Årets bästa soundbar-högtalare 2022-2023

Så får du MYCKET bättre TV-ljud

De flesta TV-skärmar låter tunt och tamt. Med en soundbar kan du få en enorm ljudförbättring – och det behöver inte kosta skjortan!

Sony HT-A5000

Det bästa Sony-köpet?

Sonys mellersta soundbar drämmer till med övertygande surroundljud. Men hur bra är HT-A5000 om man jämför med Sonos Arc?

Devialet Dione

Vi testar Devialets första soundbar

Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Stentuffa bashögtalare från Klipsch Toppmodellen har ett 16(!) tums baselement.
Aktiva retrohögtalare från Klipsch Vill du ha trådlösa högtalare med drag i? Klipsch The Sevens och The Nines borde rocka tillräckligt.
lbpluss
Slår Sonos på deras hemmabana Audio Pro A15 är en stark liten multiroom-bordshögtalare som du kan ta med dig ut i trädgården.
lbpluss
Fylligt ljud och full streaming Golvhögtalarna Audio Pro A38 är en inredningsvänlig allt-i-ett stereo med musikstreaming, multiroom och TV-anslutning.
Musik i duschen Ikea Vappeby är en liten Bluetooth-högtalare som tål att användas i badrummet.
Följ Ljud & Bild