TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Porsches nya soundbar har 3D-surroundljud

Se upp, Sonos och Samsung! Porsches nya soundbar är precis runt hörnet.

forfatter
Publicerad 2022-06-30 - 16:25

Porsche är förmodligen främst kända för sina sportbilar, men ikonen från Stuttgart har också blivit ett populärt livsstilsmärke. Det finns en uppsjö av solglasögon, kläder och souvenirer med Porsche-logotypen på, och sådant är det Porsche Design som ligger bakom. De erbjuder också ljudprodukter, och bland de senaste är PDB90 soundbar med 3D-surroundljud!

Porsche Design Soundbar PDB90

Med stöd för ljudformaten Dolby Atmos och DTS: X kan Porsche PDB90 återge de senaste ljudspåren från streamingtjänster som Netflix och Disney+, för att inte tala om 4K Blu-ray och spelkonsoler som Xbox Series X. Och den är till synes väl rustad för jobbet!

4056487030777 03 ga pd sall ain v1
Det finns ingen brist på högtalarelement i Porsches soundbar. PDB-90 är utrustad med hela 16 av dem, vilka sprider ljudet både framåt, uppåt och åt sidan. (Foto: Porsche Design)

Högtalarkonfigurationen är så kallad 5.1.2, med dedikerade högtalarelement för både vänster/höger, mitten, höjd och bakre kanaler. Den har ingen extern subwoofer: Porsche har i stället försett den med ett dedikerat baselement med basreflektorer för att ta hand om de djupaste tonerna. Något vi inte bara har bra erfarenhet av, men det återstår att testa basresponsen i praktiken!

Soundbaren har HDMI eARC för att acceptera ljud från din TV, samt en extra HDMI-ingång för anslutning av en extern videokälla. På så sätt kan du till exempel ansluta soundbaren till en äldre TV plus en mediaspelare (som Apple TV eller Chromecast) och ändå uppnå Atmos-ljud. Här finns också Bluetooth, optisk och USB-anslutning för de som kan behöva det. Samt den medföljande fjärrkontrollen för att styra de olika ljudinställningarna.

4056487030777 08 ga pd sall ain v1 e1656408359860 4056487030777 11 ga pd sall ain v1 e1656408326992
<
>
Med sina 120 centimeter är Porsche PDB90 en fullvuxen soundbar, som är täckt med högtalartyg och borstad aluminium. De övre högtalarna kan vinklas för att få rätt effekt från höjdkanalerna. (Foto: Porsche Design)

 

PDB70: Kompakt lillebror

Det finns också en mindre soundbar från Porsche Design: den har modellnamnet PDB70 och får klara sig med en något enklare högtalarinställning.

Porsche PDB70
Porsche PDB70 är en mindre soundbar, 86 cm bred. (Foto: Porsche Design)

Pris och tillgänglighet

Porsche PDB-90 är nu tillgänglig via Porsches egen webbutik, för den nätta summan 999 euro. Dess lillebror PDB70 fås för 499 euro. Svenska priser anges inte. Vi ska försöka få tag på ett testexemplar, så att vi kan kolla in hur denna soundbar står sig mot Sonos Arc och andra etablerade högtalare!

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Läs också de här artiklarna om Porsche:

Porsche lanserar elcyklarna eBike Sport och Cross.

Elcyklar från … Porsche?

Och de blir inte billiga!

Porsche Taycan Cross Turismo med Burmester

Ljuv musik i Cross Turismo

Är du på jakt efter en praktisk och bekväm sportbil med bra ljud till långresan? Då är Taycan Cross Turismo med Burmester-ljud ett lysande alternativ.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Porsches perfekta kompromiss

Pris och prestanda gör GTS till Porsches kanske bästa Taycan-version.

Porsche Design 32″ 4K-skärm från AOC

Kolla in denna Porsche Design 4K-skärm

PD32M: Supercool 32" spelskärm med 144 Hz och 4K-upplösning, inspirerad av Porsche.

Spelskärm med Porsche Design

Häftig och läcker gaming-skärm

AOC och Porsche Design har samarbetat för att skapa en häftig spelskärm med 240 Hz.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Jag skulle bli väldigt glad om L&B och alla andra skulle vilja hålla reda på Porsche bilföretaget och Porsche Design och det Porsche som i långa tider har hjälpt bil- och motorcykeltillverkare med att utveckla deras motorer och annat. Nästan alla tillverkare har varit där. Förr i tiden tog vissa hjälp av Cosworth i samma ärende.

Dessutom vore det trevligt att slippa norska språket som dyker upp här och var.

Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Dessa fick oss att häpna De små KEF LSX II är de bästa trådlösa stereohögtalarna i prisklassen.
TAD återvänder med ny högtalare Högtalaren TAD-CR1TX blir inte direkt billig.
Engelska Lowther är tillbaka med Almira Nya Almira är Lowthers första högtalare på 30 år.
Trådlöst studioljud hemma Ett par högtalare som de här är det enklaste sättet att få bra ljud.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend