Nyhet

Porsche lanserar elcyklarna eBike Sport och Cross.

Och de blir inte billiga!
forfatter

Under torsdagens lansering av Taycan Cross Turismo fick vi se en skymt av en annan elektrisk nyhet från Porsche. I intervjun med Aksel Lund Svindal kunde man nämligen se ett par elcyklar med Porsche-logga i bakgrunden! Det visar sig vara de helt nya modellerna eBike Sport och eBike Cross.

 

Porsche eBike Sport

Porsche eBike Sport Porsche_eBike_SPORT_angle_view_front_scaled
<
>
Sportig citybike: Porsche eBike Sport. (Foto: Porsche)

Porsche eBike Sport beskrivs som en streetcykel för vardagsbruk: den har en heldämpad kolfiberram och en elektrisk drivlina från Shimano (EP8) med elektroniska växlar och färgskärm. Supernova M99 LED-lampor fram och bak ger bra sikt. Hastigheten är begränsad till 25 km/h.

Porsche eBike Cross

Porsche eBike Cross Porsche_eBike_CROSS_angle_view_front_scaled
<
>
eBike Cross är den nya mountainbiken i Porsche-familjen. (Foto: Porsche)

Porsche eBike Cross är terrängversionen: en elektrisk mountainbike. Den har den senaste motorgenerationen från Shimano och mekaniska XT-växlar samt starka bromsar från Magura (MT Trail). Shimano-färgskärmen visar hastighet, avstånd och räckvidd i realtid.

Taycan Cross Turismo bike rack 2 Taycan Cross Turismo bike rack 1
<
>
De nya elcyklarna ska passa perfekt i det nya cykelstället som finns till Taycan Cross Turismo. (Foto: Porsche)

Både Sport och Cross har en design som är inspirerad av linjerna på Porsche Taycan och är utvecklade i samarbete med den tyska elcykelspecialisten Rotwild.

Annons
Läs också
Tesla på två hjul Vanmoof S3 och X3 är de två senaste elcykel-modellerna från den holländska firman som tror att deras smarta och internetanslutna cyklar är framtidens transportmedel.

Porsche-priser

De nya elcyklarna från Porsche blir ingen billig affär. Några exakta svenska priser har vi inte fått, men på Porsches tyska webbsidor kostar mountainbiken Cross 7990 euro och citybiken Sport hela 9990 euro.

Pressmeddelandet från Porsche säger tyvärr ingenting om någon inbyggd Burmester-stereo eller subwoofer på pakethållaren, så här får man nog nöja sig med ett par bra sport-öronproppar! Kanske Jabra Elite Active 75t?

Källa: Porsche Newsroom

Läs alla artiklar i en vecka för 19:-

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Läs också: