TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Porsche Design 32″ 4K-skärm från AOC

PD32M: Supercool 32" spelskärm med 144 Hz och 4K-upplösning, inspirerad av Porsche.

forfatter
Publicerad 2022-04-21 - 16:31

Om du drömmer om en ursnygg spelskärm, inspirerad av designen av en Porsche sportbil, då har du möjligheten nu. Från Agon by AOC kommer PD32M, en 32-tummare med 4K-upplösning och 97 procent täckning av den stora färgrymden DCI-P3. Och med bakgrundsbelyst MiniLED har den plats för flera dimzoner – 1152 zoner för att vara exakt.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 4
Foto: AOC

Det är exakt lika många som på fantastiska Asus PA32UCX-K, som är en annan 32-tums MiniLED-skärm, som journalisten föll pladask för. Men som är betydligt dyrare.

Läs också Spelskärm: Ultrabred – och hårresande häftig! En häftigare gaming-skärm har vi väl aldrig sett.
Samsung Odyssey Neo G9 S49AG950 Forza Horizon 5

144 Hz och HDR 1400

Skillnaden är att Asus är en arbetsskärm för bildbehandling och video, och därmed bara har en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. PD32M har å andra sidan 144 Hz, vilket är nödvändigt för att tas på allvar av spelare. När du spelar måste det gå fort i svängarna!

Som nämnt har IPS-panelen 4K-upplösning (3840 x 2160), och en responstid på 1 ms GtG. Adaptive-Sync ger stöd för spel med variabel uppdateringsfrekvens (VRR), och skyddar mot bildrivning, eller tearing, som annars ofta kan uppstå under rörelser i spelet.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 2
Foto: AOC

PD32M från Agon by AOC är lämplig för både PC-spelare och konsolspelare, tack vare DisplayPort 1.4 och två HDMI 2.1-portar. Den stöder även enheter upp till 120 Hz/4K över USB-C, samt konsoler från den nuvarande generationen via HDMI 2.1.

PD32M har en maximal ljusstyrka på 1400 nits och är certifierad med DisplayHDR 1400, vilket är den maximala VESA-certifieringen hittills. Detta innebär extra tryck på bilden med HDR-innehåll.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 5
Foto: AOC

För kreatören

PD32M har även en så kallad KVM-switch, som gör att du kan växla mellan två källor, som till exempel en dator och en spelkonsol, men ändå använda samma tangentbord och mus. Skärmen kan visa båda källorna samtidigt i bild-i-bild-läge, då med max 60 Hz i 4K-upplösning, från DP-, HDMI- eller USB-C-portarna. Dessutom har skärmen två 8 W-högtalare som förstärks med vad som påstås vara ”fullt och klart DTS-ljud”. Att tro att de kan ersätta ett bra headset eller högtalare är nog ändå som att tro på jultomten.

AOC Agon Pro PD32M
Foto: AOC

PD32M: Tillgänglighet och pris

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M, som är skärmens fullständiga namn, finns nu i Porsche Design-butiker, hos återförsäljare och online på porsche-design.com, såväl som i utvalda nätbutiker. Priset, som ligger på strax under 20 500 kronor är inte alls avskräckande för denna skärm.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Spännande 'böcker' från Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versioner, och hårdvaran är helt uppdaterad.
Bättre videokonferenser billigt Logitech Brio 300 är en överkomlig webbkamera som erbjuder bättre kvalitet på Zoom och Teams än datorns inbyggda kamera.
Nya MacBooks och Mac minis med nya, kraftfullare M2-processorer Det blixtsnabba M2-chipet från Apple får två ännu snabbare uppdateringar som hittar in i både Mac mini och MacBook Pro.
lbpluss
En tvättäkta lättviktare Lenovo Yoga Slim 7i Carbon är den lättaste bärbara datorn vi någonsin testat. Tyvärr medför den smala formfaktorn ett par obehagliga kompromisser.
Följ Ljud & Bild