TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Porsche Design 32″ 4K-skärm från AOC

PD32M: Supercool 32" spelskärm med 144 Hz och 4K-upplösning, inspirerad av Porsche.

forfatter
Publicerad 2022-04-21 - 16:31

Om du drömmer om en ursnygg spelskärm, inspirerad av designen av en Porsche sportbil, då har du möjligheten nu. Från Agon by AOC kommer PD32M, en 32-tummare med 4K-upplösning och 97 procent täckning av den stora färgrymden DCI-P3. Och med bakgrundsbelyst MiniLED har den plats för flera dimzoner – 1152 zoner för att vara exakt.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 4
Foto: AOC

Det är exakt lika många som på fantastiska Asus PA32UCX-K, som är en annan 32-tums MiniLED-skärm, som journalisten föll pladask för. Men som är betydligt dyrare.

Läs också Spelskärm: Ultrabred – och hårresande häftig! En häftigare gaming-skärm har vi väl aldrig sett.
Samsung Odyssey Neo G9 S49AG950 Forza Horizon 5

144 Hz och HDR 1400

Skillnaden är att Asus är en arbetsskärm för bildbehandling och video, och därmed bara har en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. PD32M har å andra sidan 144 Hz, vilket är nödvändigt för att tas på allvar av spelare. När du spelar måste det gå fort i svängarna!

Som nämnt har IPS-panelen 4K-upplösning (3840 x 2160), och en responstid på 1 ms GtG. Adaptive-Sync ger stöd för spel med variabel uppdateringsfrekvens (VRR), och skyddar mot bildrivning, eller tearing, som annars ofta kan uppstå under rörelser i spelet.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 2
Foto: AOC

PD32M från Agon by AOC är lämplig för både PC-spelare och konsolspelare, tack vare DisplayPort 1.4 och två HDMI 2.1-portar. Den stöder även enheter upp till 120 Hz/4K över USB-C, samt konsoler från den nuvarande generationen via HDMI 2.1.

PD32M har en maximal ljusstyrka på 1400 nits och är certifierad med DisplayHDR 1400, vilket är den maximala VESA-certifieringen hittills. Detta innebär extra tryck på bilden med HDR-innehåll.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 5
Foto: AOC

För kreatören

PD32M har även en så kallad KVM-switch, som gör att du kan växla mellan två källor, som till exempel en dator och en spelkonsol, men ändå använda samma tangentbord och mus. Skärmen kan visa båda källorna samtidigt i bild-i-bild-läge, då med max 60 Hz i 4K-upplösning, från DP-, HDMI- eller USB-C-portarna. Dessutom har skärmen två 8 W-högtalare som förstärks med vad som påstås vara ”fullt och klart DTS-ljud”. Att tro att de kan ersätta ett bra headset eller högtalare är nog ändå som att tro på jultomten.

AOC Agon Pro PD32M
Foto: AOC

PD32M: Tillgänglighet och pris

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M, som är skärmens fullständiga namn, finns nu i Porsche Design-butiker, hos återförsäljare och online på porsche-design.com, såväl som i utvalda nätbutiker. Priset, som ligger på strax under 20 500 kronor är inte alls avskräckande för denna skärm.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Uppdaterad Asus-laptop klar för Norden Den nya 14-tumsdatorn finns i två versioner med Intel- respektive AMD-processor.
Spela i 3D utan glasögon Acer Predator Helios 300 ger djup till dina spel.
Det bästa är skärmen HP:s lyxmodell har en snygg UHD+-skärm som grafiska designers kommer att uppskatta. Men musklerna står inte i proportion till priset.
Broadcast-studio på skrivbordet Bor det en youtuber, twitcher eller poddcaster i dig så kan Razers hybrid-ljudmixer samla ihop trådarna.
Philips lovar superfärger med sin första OLED-datorskärm Philips Momentum 8000 är en 27" 4K-monitor med OLED-panel och perfekt svärta – och det utlovas exceptionella färger.
Slimmade sjuor från Lenovo Lenovo Yoga 7 finns i så många versioner att det nästan att finns en för allt.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend