TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

DHT-S217: Elegant soundbar från Denon

Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!

forfatter
Publicerad 2022-04-21 - 13:02

Slimmade soundbar-högtalare är på modet i år och Denon vill naturligtvis vara med på allt det roliga. De har redan släppt Atmos-modellen DHT-S517 och nu kommer lillebror DHT-S217. Precis som sin storebror har den stöd för Dolby Atmos-surroundljud.

Denon DHT S217 SoundBar In Situ 006
Denon DHT-S217 är gjord för att ta lite plats, men ska ändå leverera en häftig ljudbild tack vare en inbyggd subwoofer. (Foto: Denon)

Denon DHT-S217

Den kompakta högtalaren är 89 cm bred, 12 cm djup och bara 6,6 cm hög. Det gör att den får plats under de flesta TV-skärmar utan att täcka för bilden. Den går också att hänga upp på väggen.

DHT-S217 stöder bland annat ljudformat som Dolby Atmos, men verkar inte ha några dedikerade topphögtalare som storebror DHT-S517 har. Den här mindre modellen är antagligen främst tänkt att vara en konkurrent till Sonos Beam (Gen 2).

Högtalaren kopplas till TV:ns HDMI eARC (ljudreturkanal) via den medföljande HDMI-kabeln. Det finns även en extra HDMI-ingång så att man kan koppla in en extra videokälla. Bluetooth finns också, för trådlösa ljudkällor.

Denon DHT 217 built in subwoofer
Denon DHT 217 har baselementen gömda på undersidan. (Foto: Denon)

Inbygd subwoofer

Denon har lagt stor vikt på att DHT-S217 ska klara sig utan dragkraften från en separat subwoofer. Detta har de löst med hjälp av två inbyggda, nedåtriktade baselement. Skulle man ändå vilja förbättra basen finns det lyckligtvis även en extra sub-utgång.

Denon-högtalaren har extra ljudfinesser som Dialog Enhancer, som ska göra röståtergivningen tydligare, samt ljudlägen som Pure, Movie, Music och Night Mode. Ljudet styrs från fjärrkontrollen som ingår.

Pris och tillgänglighet

Denon DHT-S217 kommer i mitten av maj och kommer att kosta 269 euro – eller ungefär 3 000 kronor. Svensk importör är HiFi Klubben.

 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend