TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

DHT-S217: Elegant soundbar från Denon

Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!

forfatter
Publicerad 2022-04-21 - 13:02

Slimmade soundbar-högtalare är på modet i år och Denon vill naturligtvis vara med på allt det roliga. De har redan släppt Atmos-modellen DHT-S517 och nu kommer lillebror DHT-S217. Precis som sin storebror har den stöd för Dolby Atmos-surroundljud.

Denon DHT S217 SoundBar In Situ 006
Denon DHT-S217 är gjord för att ta lite plats, men ska ändå leverera en häftig ljudbild tack vare en inbyggd subwoofer. (Foto: Denon)

Denon DHT-S217

Den kompakta högtalaren är 89 cm bred, 12 cm djup och bara 6,6 cm hög. Det gör att den får plats under de flesta TV-skärmar utan att täcka för bilden. Den går också att hänga upp på väggen.

DHT-S217 stöder bland annat ljudformat som Dolby Atmos, men verkar inte ha några dedikerade topphögtalare som storebror DHT-S517 har. Den här mindre modellen är antagligen främst tänkt att vara en konkurrent till Sonos Beam (Gen 2).

Högtalaren kopplas till TV:ns HDMI eARC (ljudreturkanal) via den medföljande HDMI-kabeln. Det finns även en extra HDMI-ingång så att man kan koppla in en extra videokälla. Bluetooth finns också, för trådlösa ljudkällor.

Denon DHT 217 built in subwoofer
Denon DHT 217 har baselementen gömda på undersidan. (Foto: Denon)

Inbygd subwoofer

Denon har lagt stor vikt på att DHT-S217 ska klara sig utan dragkraften från en separat subwoofer. Detta har de löst med hjälp av två inbyggda, nedåtriktade baselement. Skulle man ändå vilja förbättra basen finns det lyckligtvis även en extra sub-utgång.

Denon-högtalaren har extra ljudfinesser som Dialog Enhancer, som ska göra röståtergivningen tydligare, samt ljudlägen som Pure, Movie, Music och Night Mode. Ljudet styrs från fjärrkontrollen som ingår.

Pris och tillgänglighet

Denon DHT-S217 kommer i mitten av maj och kommer att kosta 269 euro – eller ungefär 3 000 kronor. Svensk importör är HiFi Klubben.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Skrämmande realistisk biobild Sony tar laserbio till nya höjder med en highend-projektor som kommer att få dig att tappa hakan.
80-tums bild från 1 cm avstånd Supernära projektor ger skarpa bilder i klassrum och mötesrum.
Nakamichi väcker draken till liv Soundbar-högtalaren har totalt 21 kanaler och Dolby Atmos-surround.
lbpluss
Nya Apple TV är ett krutpaket Tredje generationens Apple TV 4K är en blixtsnabb enhet med starka prestanda, en sömlös användarupplevelse och fantastisk bild- och ljudkvalitet. Plugga in den och plocka fram popcornen!
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Följ Ljud & Bild