TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Uppgradera din Beogram-skivspelare

Om du har en Beogram 4000-skivspelare kan du ge den nytt liv. Men det kräver fingerfärdighet och en tjock plånbok.

forfatter
Publicerad 2021-09-18 - 07:00

Vi visste mycket väl att Bang & Olufsens produkter är tillverkade för att hålla länge. Implementerad hantverkskvalitet är en av de saker som gör B&O -komponenterna exklusiva. Men det faktum att det kommer en uppdatering för en skivspelare som närmar sig 50 år är trots allt väldigt ovanligt

2020 lanserade Bang & Olufsen sin ”Classics” -serie, där klassiska hifi-komponenter från företagets förflutna får en respektfull uppdatering. Tack vare detta uppdaterades 95 exemplar av skivspelaren Beogram 4000 från 1972 med nya kontakter och fick också en inbyggd RIAA-förstärkare.

Som sagt gällde detta bara ett mycket litet antal skivspelare, och priset på de renoverade skivspelarna var enormt: en bit över 100 000 kronor!

Läs också Limited Edition-skivspelare från Bang & Olufsen Har du sett en coolare skivspelare? Inte vi heller.

Nu kan skickliga Bang & Olufsen-entusiaster spara halva pengen genom att göra det själva. B&O har gjort en uppgraderingsuppsättning för sina gamla skivspelare som kan användas med Beogram -modellerna 4000, 4002, 6000 och 4004.

Om du är lite flink kan du uppdatera din snart 50 -åriga B&O skivspelare. (Foto: Bang & Olufsen)

Setet, som kan beställas via din lokala Bang & Olufsen-återförsäljare, kostar 5000 EUR (ca 50 000 kronor). Och då måste du stå för både skivspelare och fingerfärdigheten själv.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya och bättre musikstreamers från Auralic Auralic Aries G1.1 och Altair G1.1 får uppdaterad estetik, bättre isolering och vibrationsdämpning samt stöder slutligen AirPlay 2.
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
NAD 3020 - klassikern vi inte glömmer Den lilla NAD-förstärkaren skapade jubel. Ingen hade hört så bra ljud från en liten förstärkare som kostade så lite.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend