Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Cyrus Classic Phono: Cyrus ersätter sin skivspelarförstärkare

Med RIAA-förstärkaren Classic Phono vill Cyrus ge vinylfans vad de vill ha - och lite till.

Av / 2024-03-28 - 16:10
Cyrus Classic Phono: Cyrus ersätter sin skivspelarförstärkare

Den brittiska hifi-tillverkaren Cyrus Audio pensionerar sin skivspelarförstärkare Phono Signature och ersätter den med den nya Classic Phono. Fullpackad med funktioner och finesser som gör den till ett av de mest avancerade phonostegen på marknaden.

cyrus-classic-phono-side
Foto: Cyrus

Upp till fyra skivspelare

För det första kan du ansluta upp till fyra skivspelare till Classic Phono och sömlöst växla mellan olika spelare, armar eller pickuper.

Var och en av de fyra ingångarna kan justeras individuellt för att matcha din exakta pickup. Moving coil-entusiaster kan leka med inställningarna för förstärkning, motstånd och kapacitans, medan det för moving magnet-pickuper finns en standardinställning som Cyrus tror kommer att passa dem bra. Knapparna för GAIN, RES (motstånd) och CAP (kapacitans) är därför inaktiverade för MM-pickuper.

Läs också Levande hifi-nostalgi Engelska Cyrus har gjort nya versioner av förstärkarna från din ungdom.

Ett eget warp-filter förhindrar att skeva skivor orsakar brus i de allra lägsta basfrekvenserna, vilket i värsta fall kan överbelasta förstärkarens ingång eller få baselementen att färdas för långt. Purister kan naturligtvis inaktivera detta filter.

Cyrus-classic-phono-rear
Vi undrar varför inte fler har balanserade utgångar, som Cyrus Classic Phono. Foto: Cyrus

Separat strömförsörjning

Classic Phono är utrustad med en separat utgång för Cyrus externa strömförsörjning PSX-R2. Vi lovas att detta ska mata phonosteget med kristallren ström, vilket avsevärt ökar både dynamik och upplösning. Men även utan externt nätaggregat har Cyrus ett imponerande lågt brusgolv och hög dynamik, tack vare en genomtänkt kretskortsdesign och högkvalitativa komponenter.

Alla dessa egenskaper är inrymda i ett minimalistiskt aluminiumkabinett med halvbredd. Chassit är detsamma som i resten av Cyrus-serien, vilket gör det möjligt att t.ex. uppgradera äldre produkter med nyare ingångar – bra för både plånboken och miljön.

Fjärrkontroll

Classic Phono har en fjärrkontroll som kan användas för alla funktioner, och förstärkaren har också inbyggda nivåmätare med ”peak hold”, vilket gör det enkelt att ställa in nivån till bästa möjliga nivå för även de mest exotiska moving coil-pickuperna.

Låt oss hoppas att Cyrus imponerande utrustningslista resulterar i ett lika imponerande ljud. Åtminstone på papperet ser Classic Phono ut som en mycket lovande partner för även de mest kräsna analog-entusiasterna där ute.

Cyrus classic-phono
Foto: Cyrus

Cyrus Classic Phono: Pris och tillgänglighet

Cyrus Classic Phono finns tillgänglig nu och priset är satt till 1 895 pund, vilket är samma pris som föregångaren som den ersätter, Cyrus Phono Signature.

Mer info: cyrusaudio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen